Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy minyonnal pózolhatnak a szalontaiak

A múlt héten a nagyszalontai piacon elhelyeztek egy szalmabálákból készített, derűs hangulatot sugárzó mesefigurát. A Minyonok című rajzfilmből mintázott figura „fogadja” a piacra igyekvőket, mintha azt az üdvözletet közvetítené: „Szép napot, jó vásárt!”. A pénteki nap köztudottan a hajdúvárosnak úgymond „kaskás ünnepe”. Kihasználtuk hát az alkalmat, s megkértünk néhány piacolót, mondjon véleményt a derűs alakról „A csoda tudja, hogy mit akarnak azzal a figurával” – mondta egyikőjük: „Én, amikor megláttam, azt hittem, hogy valami reklámoszlop” – mondja a másik. Egy harmadik pedig azt válaszolta, „A fenének van ennyire derűs hangulata, ebben a tikkasztó kánikulában, mint ennek az alaknak!”. Egy negyedik pedig találóan nyilatkozott: „A learatott búzatábla szélén lenne a helye, hogy hirdesse, hálát adunk az Úrnak, hogy jó, bőséges kenyérnekvalót adott!”.

Egy minyonnal

A tizenéves korosztály tagjainak azonban ismerős a minyon alakja, hiszen a tinédzserek körében nagy népszerűségnek örvendett az a rajzfilm, amelynek a minyonok a főszereplői. A hajdúvárosi ötletgazdák szerencsével jártak, a város fiataljai százszámra fényképezkedtek a derűs óriásbábuval.

Sára Péter