Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy hónapot csúsznak a munkálatokkal

Tavaly szeptemberben fogtak hozzá a rogériuszi piacot a Gavril Curteanu Városi Kórház előtt épülő mélygarázzsal összekötő aluljáró építéséhez. A leendő aluljáró fölötti útszakaszt lezárták az idei iskolakezdésig mind a villamos-, mind a közúti forgalom előtt.

egy honapot (1)

A villamosforgalom a megígért időponttól beindulhatott, ám az autóforgalom nem. Azt október végére ígérték, de a Közterület-kezelő Zrt. (ADP) szóvivőjétől, Alexandru Florintól megtudtuk, hogy egy hónappal, azaz november végéig meghosszabbították a határidőt. Ez azt jelenti, hogy a kivitelező Construcţii Bihor Rt. addigra befejezi az úttest alatt a munkálatokat, és legkésőbb december 1-jétől beindulhat a közúti forgalom ezen a szakaszon.

Egyébként a mélygarázsban 412 parkolóhely lesz, az alagsorban 192 hely, a fedetlen földszinten pedig 219 hely, illetve a gyalogos aluljáró, mely biztosítja majd az összeköttetést a piac és a parkolóház között. A megbízási szerződés értéke áfa nélkül 14 363 800 lej.

Sükösd Tóth Krisztina