Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy héttel később kezdődik a megyei első osztály

Mint arról már tegnapi lapszámunkban röviden tájékoztattuk olvasóinkat, hétfőn este tartotta meg éves közgyűlést a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE). Az ilyenkor szokásos számadások mellett a következő idényről is döntöttek a résztvevők.

A megyei első osztályban 16 csapat folytatja a küzdelmet, a híresztelésekkel ellentétben a Bihar FC és a Partium FC mégis nekivág a küzdelemnek. A Bihar FC háza táján még nem szűntek meg a problémák, ám úgy tűnik, a csapat nem adja fel a megyei első osztályú helyét, annak érdekében, hogy játéklehetőséget biztosítson a fiatal labdarúgóknak. A Partium FC-ből több alapember távozott, így a zöld-fehér gárda új alapokra helyeződik, s főként fiatal játékosokra épít az új idényben. A fiatalok mellett néhány tapasztaltabb labdarúgóval egészül majd ki az együttes, amelyet Kincses Attila és Opre Csaba irányít majd az új idényben.

A nyitóforduló párosítása (augusztus 22–23.): Diószegi SK–Vaskohszikási CSO, Harangmezői FC–Élesdi Crişul, Borsi Viitorul–Nagyszalontai Olimpia VSK, Madarászi SK–Nagyváradi Partium FC, Biharszentnadrási Crişul–Nagyváradi Egyetemi FC, Mihályfalvi Unirea–Nagyváradi Bihar FC II, Keményfoki Victoria–Belényesi Bihorul.

A megyei első osztály küldöttei egy héttel elnapolták a bajnokság kezdetét

A megyei első osztály küldöttei egy héttel elnapolták a bajnokság kezdetét

 

Harminckét csapat

A megyei másodosztályban jelenleg 32 csapat jelezte részvételét. Benevezett az első osztály utolsó helyén záró Liberty CF, illetve a Bontesdi Zorile, amely, bár megnyerte csoportját, anyagi problémák miatt nem tudta vállalni az első osztályban való szereplést. Ha nem változik a helyzet, akkor kétcsoportos lesz a küzdelem. A további 30 résztvevő: Almaszegi Minerul, Céckei Locadin, Esküllői Inter, Révi SE, Vársonkolyosi Minerul, Barátkai Unirea, Alsólugasi Bihorul, Berettószéplaki Vointa, Székelyhídi SK, Hegyközszentmiklósi Toldy FC, Tatarosi Sageata, Cséffai SE, Illyei Vointa, Köröstarjáni Viitorul, Mezőtelegdi Foresta, Gyapjui Dacia, Fugyivásárhelyi SK II, Körsszegi Vointa, Mácsapusztai Unirea, Hegyközpályi FC, Bihari Földvár, Nagyváradi Frontiera, Alsókocsobai Izvorul, Biharrósai Unirea, Biharkabai Gloria, Tulkai Victoria, Nagyváradi Bihorul Sportiskola, Feketebátori Inter, Bihardobrosdi Vulturul, Váradszentmártoni KSK.

A legutóbbi idényhez képest öt csapat nem nevezett be, a Felsőlugasi Sporting, a Margittai Electric Star, a Nagyváradi Egyetemi FC II, a Bondoraszói Poiana II, a Bihari SK. Mivel a küzdelem csak augusztus 22-én kezdődik, ezért a BMLE képviselői egyelőre még kivárnak a csoportok kialakításával.

Vancea Valer elnök adott számot az egyesület egyéves tevékenységéről

Vancea Valer elnök adott számot az egyesület egyéves tevékenységéről

 

Román Kupa

A labdarúgó Román Kupa országos szakaszának harmadik fordulójában egymással játszott volna a két bihari résztvevő, a legutóbbi idényben még a harmadosztályban szereplő Fugyivásárhelyi SK és a Váradszentmártoni KSK. Az augusztus 12-ére tervezett találkozóra nem kerül sor, mivel a szentmártoniak visszaléptek a harmadik ligából (a megyei másodosztályban folytatják), így a vásárhelyiek játék nélkül jutnak tovább. A következő körben valószínűleg a Bihar FC lesz a vásárhelyi csapat ellenfele, abban az esetben a váradi piros-kékeknél nem történik olyan változás, amely miatt mégsem indulhat a csapat a másodosztályban. A klubvezetés egyelőre bizakodó, Mircea Fodor elnök részt vett a BMLE hétfő esti közgyűlésén, s arról számolt be a küldötteknek, hogy a másodosztály, illetve az országos U19-es és U17-es utánpótlás bajnokság mellett, mellett a megyei első osztályban és három korosztályos bajnokságban is indít csapatot a Bihar FC.