Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy hét múlva kezdődik az EB

Korosztályos férfi kosárlabda Európa-bajnokságot tartanak Nagyváradon. Az U20-as kontinenstorna B divíziójának küzdelmében a házigazda román válogatott mellett húsz nemzeti csapat részvételével.

 Két váradi játékossal készül a kontinenstornára a román válogatott

Két váradi játékossal készül a kontinenstornára a román válogatott

A torna egy hét múlva, július 14-én, rajtol a küzdelem, az előzetesen kiadott információkkal ellentétben a bosnyák csapat nem vesz részt a tornán. A mérkőzéseket az Antonio Alexe Sportcsarnokban és a Partnie Cosma Főgimnázium csarnokában rendezik. A Bihorul Sportiskola termét edzésekre használják majd a résztvevő együttesek. Az Európa-bajnokság csoportbeosztása, az A csoportban: Fehéroroszország, Lengyelország, Finnország, Belgium, a B csoportban: Szlovákia, Nagy-Britania, Oroszország, Azerbajdzsán, Hollandia, a C csoportban: Macedónia, Grúzia, Málta, Albánia, Románia, a D csoportban: Írország, Magyarország, Horvátország, Koszovó, Portugália, Moldovai Köztársaság.

Csoportonként a legjobb két gárda folytatja a küzdelmet a negyeddöntőben, a harmadik és a negyedik helyezettek a 9–16. helyekért küzdenek, míg az ötödik és a hatodik helyen záró együttesek a 17–21. helyért játszanak.

A legutóbbi hét évben négyrangos kontinenstornának adott otthon Nagyvárad. Elsőként, 2011-ben az U18-as női EB A divízióját, 2014-ben a pedig B divíziót látta vendégül a város. Két évvel ezelőtt a magyar-román közös rendezésű női Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelme zajlott Váradon, tavaly az U16-os női kontinenstorna B divíziójának csapatai tették tiszteletüket, az idei lesz az első férfi torna.

A román válogatott tegnap érkezett meg Nagyváradra, ahol az EB kezdetéig a portugálokkal méri majd össze erejét két alkalommal. Tudor Costescu edző csapatában a váradi VSK két tagja, Bogdan Nicolescu és Sebastian Ionescu ( legutóbbi idényben Ploieşti-en szerepelt kölcsönjátékosként).