Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy hét a színházban

Két nagyszínpadi és két stúdióelőadást kínál erre a hétre a nagyváradi Szigligeti Színház: szerdán A fiú, csütörtökön a Kaviár és lencse kerül műsorra, hétvégén pedig a Papírsárkányt (szombat) és a Hazatérést (vasárnap) tekinthetik meg az érdeklődők. Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve az előadások előtt (a stúdiótermi előadások esetében a helyszínen). Online jegyvásárlásra a www.biletmaster.ro honlapon van lehetőség.

Február 5-én, ma 17 órától A fiú című előadásra kerül sor az Árkádia Bábszínház stúdiótermében. A fiú szerepében Hunyadi István látható. Részlet az Erdélyi Riportban megjelent kritikából: „Bonyolult, sokrétegű Forgách darabja, melyek az előadásban rendkívül tisztán jelennek meg. Egyéni és közösségi sorsok vonulnak fel tragikus egyszerűségükben. A szürreális elemek lényegében hangsúlyozzák a történetet, a sorsok köznapiságát.”

Február 6-án, csütörtökön 19 órától a Kaviár és lencse látható a Szigligeti Színház színpadán. A fergeteges vígjáték Leonida úrról és családjáról szól, aki abból él, méghozzá jól, hogy lakodalmakban és ünnepségeken degeszre tölti élelemmel különleges „rekeszes” kabátját, és előkelő ismerőseivel „szeretetligát” alapít, hogy ne csak jókat egyenek, hanem némi pénzhez is jussanak…

egy het

Jelenet a Kaviár és lencse című produkcióból

Február 8-án, szombaton 19 órától ismét egy nagyszínpadi előadás, a Papírsárkány (Egy hónap falun) tekinthető meg a színházban. „Turgenyev világa is annak a 19. századi orosz vidéknek a világa, ahol látszólag soha nem történik semmi, ahol az emberek csak unatkoznak és vágyakoznak, holott ez a világ, szereplőinek érzelmi vívódásai és féltékenységi harcai révén az ember olykor kegyetlen, máskor védtelen, esendő természetére reflektál, amely kivédhetetlenül és alapvetően meghatározza mindannyiunk életét” – mondja az előadás kapcsán Harsányi Zsolt rendező.

Február 9-én, vasárnap 17 órától kerül sor a Hazatérés című előadásra a bábszínház stúdiótermében. Weöres Sándor születésének 100. évfordulója apropóján a Szigligeti Társulat művészei játékos, improvizatív formában próbálták megragadni költészetének néhány jellegzetességét: a sokféleség, az abszurdum tapasztalatától a zeneiségből, ritmusból születő harmónia felé vezető úton megszólaltatni az utazás, szerelem, halál, az otthon- és önmagunk keresésének motívumaiból kibomló verseit.