Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy csupornyi boldogság

A nagyváradi Rotaract Klub szervezésében idén is zajlik az Egy csupornyi boldogság elnevezésű jótékonysági akció, melynek keretében a szervezet önkéntesei egy-egy tetszőleges adomány fejében forralt bort, teát, forró csokoládét és kávét kínálnak minden adakozó szándékú embernek. A Rotaract standja ezúttal a megszokott Fő utcai helyszín helyett a nagyváradi várban kapott helyet az adventi vásár keretében. Az adományokból származó bevételt a Rotaract a papfalvai „Barátság” Napközi Otthon részére ajánlja fel, ahová hátrányos helyzetű gyermekek járnak délutáni foglalkozásra.

egy csupornyi 1

A forró italok mellett a Félix-ház, a Down Egyesület és az Asteldorf Egyesület tagjai által készített kézműves termékeket is kapnak ajándékba az adakozók. A Rotaract standja december 1-je és 22-e között naponta 14–21 óra között tart nyitva.

Az akció keretében támogatott „Barátság” központ 2003-ban jött létre a papfalvai önkormányzat és a Romániai Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány együttműködése révén. A központ célja, hogy önkéntesek és szakemberek bevonásával felügyelt délutáni foglalkozást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik szegény anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű vagy csonka családokból származnak. Annak érdekében, hogy az aktivitás a téli időszakban is zavartalanul folytatódhasson, a központnak felújításra és hőszigetelésre van szüksége. Ebben jelentenek nagy segítséget a felajánlások.

Sz. G. T.