Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egész Váradon nem lesz meleg víz

Két hónapja kezdett neki a váradi önkormányzat annak a hatalmas munkálatnak, mely során a megyeszékhelyen 17, 5 kilométer hosszan kicserélik a távfűtési rendszer főnyomócsöveit.

Mint előrelátható is volt, ez a csőcsere nagyon sok kellemetlenséget okozott és okoz még jó ideig a váradiaknak. Erről tartott tegnap sajtótájékoztatót Mircea Mălan váradi alpolgármester és Stănel Necula, a Termoficare cég vezetője. Elmondták, hogy a munkálatok előre nem létható okok miatt csekély késésben vannak az eredeti tervhez képest, az egész csőcserének körülbelül a 24 százalékát végezték el eddig a tervbe vett 27 százalék helyett. Ami a következő időszakban elég kellemetlen lehet a váradiaknak az, hogy augusztus 7–11. között az egész városban szünetel majd a melegvíz-szolgáltatás, ugyanis ekkor illesztik össze és kapcsolják hozzá a régi vezetékrendszerhez a már kicserélt, új csöveket.

egesz Varadon

Jelenleg 32 utcában van megbontva az aszfalt a csőcsere miatt. Az illetékesek a sajtón keresztül is kérik a lakosság megértését a főnyomócső-csere okozta sok kellemetlenség miatt, de Necula igazgató úgy vélte, jövő ilyenkor már a váradiak is belátják, megérte elviselni a zajt, a melegvíz-hiányt, a forgalomakadályoztatást, ugyanis a tervek szerint olyan korszerű távfűtési hálózat lesz Nagyváradon, hogy az eddig gyakran tapasztalt meghibásodások minimálisra fognak csökkenni.

Sz. M.