Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Edzőmeccs helyett rangadó

Az előzetes várakozásokkal ellentétben kemény csata vár ma a váradi férfi kosárlabdacsapatra a román élvonalban. A vendégek győzni jönnek Váradra, azok után, hogy hétfőn leiskolázták a bajnokesélyes Steauát.

 Az eddigieknél jóval nehezebb meccs vár ma este a VSK-ra  (Fotó: VSK/Paul Balanca)

Az eddigieknél jóval nehezebb meccs vár ma este a VSK-ra
(Fotó: VSK/Paul Balanca)

Az éllovas váradiak ellenfele a hatodik helyen álló szebeni csapat lesz, amely a hét első napján 27 ponttal (106–79) verte a második helyen álló Bukaresti Steauát. A győzelemnek a váradi szurkolók is örültek, hiszen így a VSK maradt a tabella élén, két ponttal megelőzve a fővárosiakat. Az alapszakaszban mindkétszer magabiztosan nyertek a váradiak a szebeniek ellen, ám a középszakasz első fordulójában túlórázniuk kellett, hogy megszerezzék a győzelmet. Azóta egyetlen meccset nyert csak a szebeni gárda, igaz sikerükre minden sportkedvelő felkapta a fejét, annál is inkább, mert 106 pontot (20 hárompontos dobás talált célba), amely a legjobb védelemmel rendelkezik az élvonalban. A VSK szinte végig vezetett, de végül vesztesen hagyta el a pályát a Kolozsvári UBT vendégeként, így ma este csak a győzelem lehet elfogadható eredmény Cristian Achim együttesének.

 

Jegyvásárlás

A 20 órától kezdődő találkozóra az Antonio Alexe Sportcsarnokban kerül sor. A nagy érdeklődésre való tekintettel a belépőket a Városi Sportklub székhelyén (Városháza u. 3, első emelet) lehet elővételben megvásárolni ma 9 és 13 óra között, Délután 18.30 órától nyitnak majd az Antonio Alexe Sportcsarnok jegypénztárai. Egy belépő ára 10 lej, a 14 évnél fiatalabb gyerekek ingyen mehetnek be, de nem jár számukra ülőhely. Az elmúlt hazai pályás bajnoki meccsek tapasztalatából kiindulva, a VSK vezetői arra kérik a szurkolókat, időben szerezzék be a jegyüket, elkerülve ezzel a csarnok előtti tolongást.

A hétvégi forduló programja, a felsőházban, ma: Kolozsvár–Craiova (18, Digi Sport 4), Nagyvárad–Szeben (20, Digi Sport 4), holnap: Marosvásárhely–Steaua (19.30, Digi Sport 4), az alsóházban: Tg. Jiu–Piteşti, Dinamo–Medgyes, Temesvár–Galac.