Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Edzőként is sikeres

Születésnapját ünnepelte június 11-én, kedden, Kádár Kálmán, a hétszeres bajnokcsapat, VSK-Digi kiváló vízilabdázója. A román válogatottból a tavalyi londoni olimpia után visszavonult védő 34. életévét töltötte be, de még nem gondol rá, hogy szögre akassza pólósapkáját.

Alig egy hónapja a váradi póló együttes által sorozatban megszerzett hetedik bajnoki címet ünnepelte, majd míg csapattársai megérdemelt pihenőjüket töltötték, addig ő tovább dolgozott, igaz már nem a medencében, hanem annak partján, a Körös SK U19-es ifi csapatának edzőjeként, Eugen Băjenaruval közösen. Az eredmény itt is bajnoki cím lett. „A fiúk keményen megdolgoztak a sikerért, büszke vagyok, hogy ilyen csapat edzőjeként érezhettem meg először a siker ízét edzőként. A váradi vízilabdának sok tehetséges játékosa van, s bízom benne, a közeljövőben többen is bekerülnek majd a bajnokcsapat keretébe. A Körös SK-nál ezért dolgozunk, hogy biztosítsuk a felnőtt csapat utánpótlását” – véli Kádár, aki a kezdetekre visszaemlékezve, elmondta, juniorként is első nekifutásra sikerült aranyérmet szereznie csapatával. „Rég volt, de most is boldogan emlékszem vissza rá, amikor a bajnoki címért járó aranyérmet a nyakamba akasztották”.

Bár a válogatottból visszavonult, teret hagyva a fiataloknak, klubszinten egyelőre még nem gondolkozik rajta, hogy szögre akassza pólósapkáját. „Eredményes évet zártam, s kész vagyok a folytatásra, amennyiben a klub vezetői is úgy gondolják, szükség van rám. Egyelőre még nem kerestek meg ebben a témában, de bízom benne, a csapat új edzője is igényt tart majd a munkámra, s még legalább egy évet küzdhetek a bajnokcsapat újabb sikereiért” – bizakodik a tapasztalt vízilabdázó.

Boros Péter