Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

“Eddig sínen vagyunk, de a neheze még hátravan”

Első helyen zárta a román férfi élvonal 2015–2016-os idényének első felét a Nagyváradi VSK-ESK kosárlabdacsapata. Cristian Achim együttese azonban nem dőlhet hátra, hiszen az év végéig komoly erőpróbák elé néz.

Látványos erődemonstrációval zárta az odavágókat a VSK

Látványos erődemonstrációval zárta az odavágókat a VSK

A Nagyszebenben elért magabiztos siker (a VSK 89–68-ra verte az addigi éllovas helybéli CSU gárdáját) megmutatta a váradi csapat igazi arcát, azt amelyet a szurkolók vártak az együttestől. A VSK-ESK nyolc győzelemmel és két vereséggel zárta az őszi idényt, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak ellenfeleiknél (a Târgu Jiu elleni találkozót januárban pótolják be), s bár helyenként hullámzó teljesítmény nyújtott (gondolunk itt a kolozsváriak és a craiovaiak elleni vereségre vagy a Medgyes és Piteşti elleni nyögvenyelős sikerre), a végére belelendült Achim edző együttese, így első helyről várhatja a folytatást.

 

Rangadó a Steauával

A csapatnak nincs ideje lazítani, hiszen a bajnokság folytatódik, szombaton este a Bukaresti Steaua lesz az ellenfél az Antonio Alexe Sportcsarnokban, a visszavágók első fordulójában. Az idénynyitón a fővárosban sikerült győznie a VSK-nak, így a hétvégi meccsen mondhatni kötelező a győzelem. A váradiak rendelkeznek az élvonal legjobb védelmével (69,8 a meccsenként kapott pontok átlaga), s szintén élen állnak a labda- és lepattanó szerzésben (előbbiben 8,3, utóbbiban 39,6-os átlaga van a csapatnak).

 

A neheze még hátravan

„Mondhatni sínen vagyunk, de ne higgye senki, hogy könnyű dolgunk lesz a továbbiakban. Alig a bajnokság egynegyedén vagyunk túl, a visszavágókon, majd pedig az azt követően rájátszásban is bizonyítanunk kell, s csak ezt követően következik az egyenes kieséses rendszer. Hosszú és fárasztó idény elé nézünk, de bízom benne, folytatni tudjuk majd a jó sorozatot” – értékelte az eddigi szereplést, Şerban Sere, a VSK menedzsere. A sportvezető külön kiemelte a váradi közönség szerepét, s köszönetet mondott a szurkolóknak a hazai pályán, valamint az idegenben mutatott odaadásért, buzdításért. A sportvezető reményét fejezte ki, hogy szombaton este telt ház előtt léphetnek majd pályára az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Elégedett lehet az eddigiekkel Cristian Achim edző, Serban Sere menedzser, Flroin Birta klubelnök és Milan Mitrovics másodedző

Elégedett lehet az eddigiekkel Cristian Achim edző, Serban Sere menedzser, Flroin Birta klubelnök és Milan Mitrovics másodedző

 

Jegyvásárlás elővételben

A 19.45 órától kezdődő találkozóra ma és holnap a klub székhelyén (Teleki, ma Primăriei utca 3. szám, első emelet) lehet belépőt vásárolni, szombaton 18.15 órától nyitnak majd a sportcsarnok jegypénztárai. A 14 évnél fiatalabbak ingyen mehetnek be, de számukra nem tartanak fenn ülőhelyet. A Steaua elleni csatát követően Temesvárra látogat majd a VSK, amely azt követően a Marosvásárhelyi KK és a Kolozsvári UBT ellen lép pályára az év végéig. Utóbbi találkozóra december 23-án kerül sor a kincses városban.