Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

E-szemétgyűjtés szombaton nyereményekkel

A nagyváradi önkormányzat havonta megrendezett akciója keretében október 5-én, szombaton 10–17 óra között ismét gyűjtik az elektromos és elektronikai hulladékot. Ekkor mindenki ingyen és legálisan szabadulhat meg erodálódott, használaton kívüli, rossz háztartási cikkeitől.

eszemet

Fotó: archív

Váradon ezúttal több új helyen is le lehet adni a veszélyes hulladékot: Biharpüspökiben a M. Corvin és Cucului utca kereszteződésében lévő parkolóban; Rogériuszon a volt gyermekkórház, a dr. Gavril Curteanu Városi Klinika előtt; Őssiben a sportcsarnoknál a parkolóban, a nagypiacnál az adóhivatal melletti parkolóban, a nagyállomás környéki parkolóban, Szőllősön a Lotus Center parkolójában, az Aradi út és a Decebal (korábban Vitéz) utca kereszteződésében, az Emánuel Baptista Teológiai Líceum szomszédságában, a Seleuşului (egykor Szőllősi) és Grădinarilor (régen Ráday Gedeon) utcák kereszteződésében lévő parkolóban, a Sarilma bevásárlóközpontnál, valamint a Tudor Vladimirescu (egykor Körös) utcai Postabank parkolójában. Sátrakat fognak kitenni és önkéntesek veszik majd át az e-szemetet. A kampány szabályzatát a www.rorec.ro internetes címen lehet elolvasni. Azok, akik elektromos és elektronikai hulladékot adnak le, tombolaszelvényt tölthetnek ki, a nagyobb háztartási eszközökért pedig értékjegyet kapnak (négy vagy két 10 lejes értékűt). Akinek nincs lehetősége a közterületen kihelyezett konténerig elszállítani az e-szemetet, az tárcsázza a 0259/406-276-os, a 0731/372-103-as vagy a 0735/333-823-as telefonszámot, ugyanis elviszik a nagy és nehéz tárgyakat. A tombolasorsolásra hétfőn, október 7-én kerül majd sor a városháza nagytermében. A nyerteseket értesítik a szervezők, a nyereményeket a Bene International Kft. Kolozsvári út 58/A szám alatti székhelyéről vehetik majd fel.