Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dupláztak a váradi Swimathonon

Kétszer annyi adomány gyűlt össze és kétszer annyi résztvevője is volt a Nagyváradi Közösségi Alapítvány által rendezett jótékonysági úszóversenynek, mint a tavalyinak. A Swimathon elnevezésű rendezvény során, szombaton tizenöt szociális, egészségügyi, környezetvédelmi és oktatási projektre gyűjtöttek pénzt.

A megmérettetésre összesen 215 úszó nevezett be, akik csoportokban úsztak stafétát ötven percen át. A lelátókon azon vállalatok képviselői gyűltek össze, amelyek nemcsak önkéntes úszókkal, hanem anyagi szempontból is támogatták valamelyik jótékony célt. Képviseltette magát többek közt a Tiger Amira, a Celestica és a Plexus Kft is.

duplaztak 3

Idén a nagyváradi színház román társulatának két színművésze is csatlakozott a versenyhez, hogy pénzt gyűjtsön az idei nemzetközi drámafesztivál megszervezésére. Răzvan Vicoveanu és Şerban Borda színművészek mellett ugyanakkor vízbe szállt a Regina Maria társulat három önkéntes hölgye is a cél érdekében. A kultúráért úszókat több színész és pom-pom lány is biztatta a medence széléről.

Szintén újdonságot jelentett idén, hogy a nagyváradi börtön öt elítéltje, valamint négy őre is úszott. Ők egy agydaganattal diagnosztizált huszonéves váradi lány németországi kezelésére gyűjtöttek pénzt.

duplaztak 2

A verseny győztese végül is a jelenlegi és egykori vízilabdázókból álló öttagú csapat lett, amelynek tagjai egymást váltva összesen 82 medencehosszt úsztak le ötven perc alatt. A győztesek a szervezőktől ezer lej prémiumot kaptak az általuk képviselt ügyre: egy Down-kórosok számára kialakítandó speciális játszótér létrehozására.

Az idei Swimathonon összesen 53 ezer lej gyűlt össze, amely több mint a duplája a tavalyi adományoknak. Azok a cégek és magánszemélyek, amelyek segíteni kívánják a tizenöt támogatott projekt valamelyikét továbbra is leadhatják adományaikat.

Bővebb információk a FundatiaComunitaraOradea.ro weboldalon találhatók.

 Sz. G. T.