Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Drótkötélpályán hűsölhettek

Egy víz fölött kifeszített fémhuzal, egy csiga és egy csomózott hegymászó-kötél – ennyi kellett ahhoz, hogy a kalandvágyó váradiak a legnagyobb hőség közepette is önfeledten szórakozzanak az őssi duzzasztógátnál szombaton. Ott építette ki ugyanis az első nagyváradi, úgynevezett zipline-pályát az Aventura Bihor csapata.

drotkotel 3

A drótkötélpályás lecsúszással már többször is találkozhattak a megyeszékhely lakói. A nagyváradi környezetvédők rendszeresen szerveznek ilyen jellegű aktivitást, a hagyományos Zöld Nyár Fesztivál keretében az év ezen szakaszában. A szombati akciót viszont az tette újszerűvé, hogy a bátor jelentkezők ezúttal nem szárazföldön, hanem a Sebes-Körös vizében landoltak.

drotkotel 2

„Szerettünk volna hűsítő szórakozást biztosítani, mindazoknak a nagyváradiaknak, akik úgy érezték, hogy szívesen csatlakoznának hozzánk a nyári hőségben egy kis kaland erejéig. A zipline nem más, mint egy drótkötélpálya, amelyik a vízben ér véget. Külföldön ez egy nagyon felkapott szórakozási lehetőség, idehaza viszont még nem túl elterjedt. A szervezői csapatunk egy olyan baráti közösségből áll, amelynek tagjai több mint tizenöt éve hódolnak az extrém sportoknak, és szerettünk volna egy rendhagyó szórakozási lehetőséget biztosítani az erre fogékony érdeklődőknek” – nyilatkozta Tinu Seres, az Aventura Bihor egyik főszervezője.

drotkotel 1

Az internetes közösségi oldalakon közzétett felhívásra végül is többtucatnyi érdeklődő jelentkezett. A tikkasztó hőségben ugyanis sokakat vonzott a felfrissülés eme nem mindennapi lehetősége. A szervezők minden szükséges eszközt díjmentesen bocsátottak a résztvevők rendelkezésére és mindenki annyiszor csúszhatott le, amennyiszer akart. Az Aventura Bihor csapata ugyanakkor a rendezvény nagy sikerére való tekintettel megígérte, hogy máskor is szervez majd hasonló akciókat és új helyszíneket, illetve lehetőségeket is talál arra, hogy a természetszerető emberek új élményeket szerezhessenek.

Sz. G. T.