Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Drogdíler volt a verekedős diáklány apja

Hatalmas közfelháborodást váltott ki az a brutális eset, ami pár napja történt Nagyváradon: három tinédzser diáklány összevert egy negyediket, s az erőszakos cselekedetet videóra is vették és felrakták az internetes közösségi portálokra. Így került az agresszió a rendőrség látókörébe, s a három fiatalkorú elkövető ellen büntetőjogi eljárás indult.

drogdiller 1

A videofelvételen látható verekedés főkolomposának, B. Flaviának (aki a Mihai Viteazul Főgimnázium IX. osztályos diákja) az eset után tanúsított, nyilvánosan megosztott megnyilvánulásai azonban sokaknál kiverték a biztosítékot, ugyanis a diáklány, aki szakszerűen lefogta és bestiálisan bántalmazta társát,  nemhogy megbánást nem tanúsított, de egyenesen büszke is volt tettére. A csetepaté amúgy állítólag amiatt tört ki, mert a megvert diáklány valamit elpletykált Flaviáról egy fiúnak.

A helyi román lapok (a Bihoreanul és a Jurnal Bihorean) kiderítették, hogy a 16 éves leányzóval az iskolában is gondok voltak, afféle extravagáns, „szabadjára engedett” tinédzserről van szó, aki a divatos trendek mentén, úgy tűnik, eléggé furcsa ismeretekkel rendelkezik az erkölcsi normákról. Az ifjú hölgy apjáról is több mint érdekes dolgok derültek ki. A „szuperapuka”, ahogyan lánya nevezi őt Facebook-profilján, a verekedést követően kijelentette a közösségi oldalon, hogy büszke a lányára („apja lánya”), aki összeverte társát. Azt is leírta, hogy akiknek ez nem tetszik, tehetnek neki egy orális szívességet. Jutott pár keresetlen jelző azoknak a sajtóorgánumoknak is, amelyek megszelőztették „apuci kislányának” viselkedését.

A több mint pimasz magatartás nyomán a Bihar megyei sajtó persze rögtön utánanézett, ki az apa. Kiderült, B. Flavius múltja sem makulátlan: pár évvel ezelőtt drogdílerként működött Nagyváradon, marihuánát kínált a szórakozóhelyek, lokálok előtt, ám elkapták és egy év felfüggesztett börtönre ítélték tiltott szer forgalmazása miatt. A közösségi oldalakon persze több, szaftosabb dolog is napvilágot látott a B. családról. A verekedős tinilány profilképén amúgy félreérthetetlenül egy adag kokain virít.

A rendőrségi vizsgálat nyomán a tinilányt társaival együtt törvényszéki pszichológiai vizsgálatra rendelték, hogy kiderítsék, tisztában van-e tettei súlyával? A vizsgálat eredményeit a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra, mint ahogy az sem derült még ki, hogy a Mihai Viteazul Főgimnázium belső fegyelmi vizsgálatának, melyet a balhéba keveredett diáklányok ellen indítottak, mi az eredménye.

Flavia szülei elváltak, a lány anyjánál él. A B. család ügyvédet fogadott, hogy lányukat védjék a büntetőjogi eljárás alatt. Két nappal ezelőtt a Bihon.ro portálon a verekedős lány anyja egy nyílt levelet tett közzé, melyben a maga és a lánya nevében bocsánatot kér az összevert diáklánytól. Az anyuka azonban úgy véli, igazságtalanul bántak lányával, mivel az nem egyedül követte a tettét, mégis ő került ki első számú bűnbaknak. „Az én gyermekem megfizet azért, amit tett – írja nyílt levelében B. Flavia édesanyja –, de ha tovább gyűrűzik ez a botrány, csak az lesz belőle, hogy az első erőszak egyre több erőszakot szül.” Ezután hozzáteszi: „Flavia egy nagyon jó gyerek”, és anyja szerint mélységesen megbánta, amit tett.

Szőke Mária