Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dream Team a Gyerekfesztiválon

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete az idei Nemzetközi Gyerekfesztivált Pápán rendezte meg. Mint minden évben, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum Dream Team csapata idén is részt vett a fesztiválon Koncz Brigitta, Nonn Andrea és Cseke Sándor tanárok vezetésével.

dream team

A rendezvény idei témája Éjszaka a múzeumban volt. A kisdiákok olyan interaktív játékokon vehettek részt, ahol elsősorban – elméleti és gyakorlati – próbákat kellett kiállniuk. Így nagyon sok, a múzeumokkal kapcsolatos hasznos információt megtudhattak. A nagy, interaktív játékok mellett a kisdiákok rendelkezésére álltak a kézműves műhelyek is, ahol különböző emléktárgyakat lehetett készíteni. Nagyon népszerű volt idén is a hajbaziz és az arcfestés. A kisdiákok sportnapon is részt vehettek, valamint a fakultatív napon megismerkedhettek Pápa nevezetességeivel. A fesztivál utolsó napján Kavalkádot tartottak, ahol látványos produkciókat mutattak be a tábor résztvevői.

A fesztivál szombat este gálával zárult, ahol a szervezők közösen a diákokkal lezárták a 2017-es Nemzetközi Gyerekfesztivált. A fesztivál egyik érdekessége, hogy a szervezők csapatának jelentős része egykori és mostani adys diákokból áll. A részt vevő diákok idén is rengeteg élménnyel tértek haza, és már kíváncsian várják, hogy hol tartják majd a jövő évi fesztivált.