Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Drámafordító tábor Nagyváradon

Drámafordító tábort tartanak a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE). A PKE a magyarországi Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetemmel közösen szervezi meg immáron ötödik alkalommal az angol-magyar drámafordító tábort. Az idei évben rekordot döntöttek, ugyanis 20 fiatal vesz részt a hét napos interaktív műhelymunkákon. Tizennégy egyetemista érkezett Magyarországról erre a hétre, valamint hat PKE hallgató is részt vesz a táboron.

dramafordito tabor nagyvaradon

A PKE részéről Maior Enikő, valamint a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem részéről Somló Ágnes adjunktus szervezik a programokat, melyek naponta reggel kilenc órától egészen délután hét óráig tartanak. A foglalkozások alatt minden nap egy drámát fordítanak le csoportosan, az elkészült fordításokból vasárnap este felolvasóestet tartanak a PKE főépületének belső udvarán.

Somló Ágnes elmondta, hogy idén is rendelkeznek szerzői engedéllyel, a kortárs amerikai és ausztrál drámaírók műveit, főleg Walter Wykes és Alex Broun drámáit fordítják le a fiatalok. Valamint fontos az, hogy az itt elkészülő fordítások egy alkotói közösség munkájának eredménye lesz.

Vincze-Nagy Anikó