Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Drágultak a bölcsődék, tömbház-felújítások Nagyváradon

Kirei Melinda, a helyi tanács RMDSZ tagja tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette a bölcsődékkel kapcsolatos aktuális információkat. A legtöbb információt a keddi, július 25-i, városi tanácsülésen elhangzottak alapján mondta el, annak ellenére, hogy ő maga nem vett részt a gyűlésen.

dragultak a bolcsodek

Kirei Melinda elmondása szerint a nagyváradi bölcsődei gondozás díjszabása a legdrágább az országban. A tavalyi 6 lejes ár, első körben 8 lejre emelkedett, viszont mostantól már 10 lej lesz a napi költség. Érdékességképpen megemlítette azt a tényt is, hogy Kolozsváron Emil Boc polgármester a 4. 66 lejes árat, elsőször 4. 76-ra emelte, de az idei évben ez csökkent: most 4. 27 lej a napi költség gyermekenként. „A váradiak többségével ellentétben, én meg tudom érteni a nagyváradi polgármester döntését, valahonnan fizetni kell a szolgáltatási szerződésben szereplő feltételeket, ami pedig az, hogy a költségeket lejben kell fizetni, s a pénznem átszámolása utáni kamatot a polgármesteri hivatal kell állja. Viszont érdekesnek tartom azt, hogy ezek a feltételek nincsenek meg a kolozsvári, marosvásárhelyi, aradi szerződésekben, csupán a váradiban.” – mondta a helyi tanácsos.

A tegnapi sajtótájékoztatón részt vett Kis Gábor, önkormányzati képviselő is. Ő a városi tanácsülés utáni benyomásairól beszélt, valamint arról, hogy a tervek szerint Nagyváradon több tömbházat is felújíttatna és hőszigeteltetne az önkormányzat. Összesen 48 tömbházról van szó, amelyek a következő negyedekben vannak: Rogériusz, Őssi, Szőllős, valamint Nagyvárad központja. A munkálatok teljes összege 28 ezer lej és egybevéve 951 lakásra vonatkozik a felújítás és hőszigetelés.

K. B. Cs.