Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dragnea hisz a kormányprogramban

Amennyiben a kormányprogramot „pontról pontra” gyakorlatba ültetik, Viorel Ştefan pénzügyminiszternek nem kell aggodalmaskodnia a költségvetési hiányt illetően – nyilatkozta Liviu Dragnea.

Dragnea

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét arról kérdezték, hogyan kommentálja a pénzügyi tárca vezetőjének kijelentését, miszerint amennyiben felmerül a 3%-os államháztartási hiány túllépésének kockázata, lefaragnak a költségekből. Dragnea szerint ez elhamarkodott kijelentés volt a miniszter részéről.

„Azt gondolom, hogy a miniszterelnöknek kellene tárgyalnia vele erről, nem a képviselőház elnökének. De ha lesz pártgyűlés, én is megengedem majd magamnak, hogy rákérdezzek erre. Egyébként a miniszternek nincs oka az aggodalomra. Amennyiben követik, és pontról pontra betartják a kormányprogramban előírtakat, nem kell aggódnia. Szerintem elhamarkodott a kiadások lefaragásáról beszélni márciusban” – fogalmazott a PSD-elnök.