Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Döntőt játszik a pólócsapat

A tavalyihoz hasonlóan VSK-Digi–Steaua döntőre kerül sor a férfi vízilabda Szuperligában, ahol mindkét esélyes gárda 3–0-s sikerrel zárta az elődöntőt.

Megismétlődik a tavalyi döntő a férfi pólóbajnokságban

Megismétlődik a tavalyi döntő a férfi pólóbajnokságban

A váradiak a Bukaresti Dinamo vendégeként győztek 8–5-re, miután hazai medencében már szereztek két győzelmet, igaz szorosabb találkozókon. A gólokat Negrean (3), Radjen (2), Prioteasa (2) és Ramiro Georgescu szerezték. A címvédő Steaua a Brassó Sportul Corona gárdáját múlta felül magabiztosan (14–7), így megismétlődik a tavalyi döntő. A bajnoki finálé előtt a Román Kupában bizonyíthatnak a váradiak. A hétvégén sorra kerülő torna helyszíne Bukarest lesz. A VSK-Digi címvédőként játszik a kupában.

Amint arról már pénteki lapszámunkban tájékoztattuk olvasóinkat, a VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata bejutott a bajnokság elődöntőjébe, a Temesvári KK elleni 3–0-s győzelmének köszönhetően. A döntőbe jutásért a fő esélyes Kolozsvári UBT együttesével találkozik majd Cristian Achim edző csapata. Az első két mérkőzésre május elsején és harmadikán kerül sor a Szamos parti városban, a harmadik találkozó időpontja május 8-a, a helyszín pedig az Antonio Alexe Sportcsarnok. Amennyiben nem dől el a párharc, akkor a negyedik meccset május 10-én, az ötödiket pedig május rendezik.

Május elsején kezdenek a kosárlabdázók

Május elsején kezdenek a kosárlabdázók

A Várad–Kolozsvár párharc érdekessége, hogy ezúttal a kincses városiak élvezik a hazai pálya előnyét. Az alapszakaszt élen záró UTB szintén 3–0-s összesítéssel búcsúztatta a Craiovai SCMU-t. Ismert az elődöntő harmadik résztvevője is, miután a Bukaresti Steaua Piteşti-en is nyerni tudott, így szintén három mérkőzésen döntötte el a továbbjutás sorsát. A fővárosiak ellenfele a Marosvásárhely–Szeben párharc győztese lesz. A párarc jelenlegi állása 2–2, a mindent eldöntő mérkőzésre kerül sor Nagyszebenben. A két együttes tegnap, lapzártánk után játszotta le a harmadik meccset. Az állás 1–1 volt.