Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Döntőbe jutottak a széplaki lányok

Országos döntőben képviseli Bihar megyét a berettyószéplaki U14–es női labdarúgócsapat.

A széplaki lányok eredményesen fociztak

A széplaki lányok eredményesen fociztak

Ez év áprilisában indította el a Román Labdarugó Szövetség az UEFA pénzügyi támogatásával azon projektjét mely a női labdarúgás népszerűsítését és felfejlesztését kívánta megcélozni az 12–14 éves lánycsapatok részére. A küzdelem három korosztályban (U10, U12 és U14 zajlott) Tymbark Kupa néven. „A részvétel szándéka amiatt is merült fel bennem, mert van egy nagyon tehetséges diákunk, Bede Karina, így beiratkoztunk a 12 évesek küzdelmébe. A felkészülés nem ment zökkenőmentesen, mivel a környékbeli falvakból ingázókkal nehéz volt egyeztetni az időpontokat, hogy az mindenkinek megfeleljen” – nyilatkozta lapunknak Szekrényes László edző, tornatanár, aki hozzátette „nagyon büszke a lányokra”. Az első tornára Kolozsváron került sor, ahol széplakiak másodikok lettek Bede Karina, Dalia Puşcaş, Matei Evelin, Tóth Csilla, Iulia Buboiu, Mirela Cristutiu, Deac Rebeka, Adela Mitrana, Valentina Lingurar, Alexandra Gozman, Andra Gal, Alexandra Pernea összeállításban.

A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület felkérésének eleget téve Bihar megyét a „Foci és nőiesség” nevet viselő tornán is képviselték a széplaki lányok, ahol Szilágy és Máramaros megyék csapatai voltak az ellenfelek. Az Élesden és Nagybányán lezajlott tornán jeleskedtek a berettyószéplaki lányok, akik tegnap Zilahon is győztek 2–1-re,így ott lesznek a november 17–19. között Suceaván sorra kerülő fináléan.

Tárnoky Botond