Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dolgoznak a Körös-parton

Mint arról már beszámoltunk, felújítják a Sebes-Körös bal partját a Szent László híd és a Csillagos híd között. A munkálatokat már elkezdték, de mivel a Körös parti fák akadályozták a munkagépek mozgását az említett szakaszon csúnyán megtépázták őket.

Munkagép a Körösben

Munkagép a Körösben

A partot meg kell erősíteni, ezzel a környezetvédők is egyetértenek, de nem mindegy, hogy a madarak otthonául szolgáló fák közül mennyit irtanak ki. Jelenleg a Körös-part úgy néz ki, mint ahol tornádó söpört végig. A munkagépek szórják a köveket a folyóba, így alakítva ki a maguk számára utat a Körösben.

A felújítás ellen tiltakozó Regionális Ökológiai Szolgáltató (CRSE) vezetője, Florin Budea lapunk megkeresésére elmondta, hogy a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szabályzata nem tiltja a fák gallyainak levágását. A környezetvédőknek a folyóparti munkálatokhoz kapcsolódó álláspontjára részletesebben is visszatérünk.

Vincze-Nagy Anikó