Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dobogóra léptek a röplabdázók

Kevesebb mint egy órára volt szükségük a nagyváradi női röplabdázóknak, hogy legyőzzék a dévaiakat a román másodosztály hatodik fordulójában. A siker révén a dobogó harmadik fokára lépett a Mariana Szabó-Alexi edző által irányított együttes.

Noi roplabda ESK

Az Egyetemi Sportcsarnokban lejátszott meccsen 25–11-re nyerték meg az első játszmát a váradiak, majd 25–10 és 25–15-ös különbséggel abszolválták a következő két játékot, így össszesítésben 3–0-ra bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Az ESK összeállítása: Iuliana Fîcă, Ana Maria Fîcă Radu, Anca Pasca, Roxana Haidu, Ádámcsik Daiana, Flavia Chiş, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Antonia Rizea, Andreea Maran, Mădălina Pura, Alexandra Breban, Bikvalvi Alexandra, Atena Petrescu és Bianca Suciu. Edző: Mariana Szabó-Alexi.

A váradiak ötödik sikerével a dobogó legalsó fokára léptek az egyetemista lányok az odavágók végén. A hétvégén nem rendeznek fordulót, az ESK legközelebb december másodikán lép pályára, ugyancsak hazai közönség előtt. Az ellenfél a Marosvásárhelyi Medicina ESK gárdája lesz.

A hetedik forduló további eredményei: Nagyszebeni CSM–Craiovai SCMU 3–0, Brassói Transilvania–Marosvásárhelyi Medicina 3–0, FC Argeş–Temesvári CSU Poli 3–1. A nyolcadik forduló párosítása (december 2.): Craiova–Temesvár, FC Arges–Déva, Brassó–Nagyszeben, Nagyvárad–Marosvásárhely.

A bajnokság állása: FC Argeş (20 pont), 2. CSU Poli Timişoara (14), Nagyváradi ESK (14), 4. Marosvásárhelyi Medicina (14), 4. Brassói Transilvania (13), 5. Nagyszebeni CSM (6), 6. Dévai Volei Club (2), 7. Craiovai CSMU (1).