Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dobogón zártak a váradi úszók Bákóban

Remek eredményekkel tértek haza az országos úszóbajnokságról a Nagyváradi Körös SK (edzők Ilés zsolt és Georgeta Schier) tagjai. A Bákóban megtartott erőfelmérőn közel félezer 10 és 11 éves tehetség állt rajkőre. A váradiak közül a tíz éves Papp Zselyke teljesített a legjobban, aki aranyéremmel zárta az ötvenméteres hátúszás döntőjét, ráadásul 36.36 másodperces időeredményével új egyéni csúcsot ért el. Mellen és gyorson a B döntőben szerepelt a fiatal váradi tehetség. A szinten Mihnea Dăscălescu második lett mellúszásban, ugyancsak az 50 méteres távon, ő is egyéni legjobbját úszta meg a versenyen (40,14 mp). Gyorsúszásban a B döntőben szerepelt a váradi sportoló, aki a rövidebb távon 14. a hosszabbikon 10. lett.

“Boldog vagyok, mert az érmeken túl, saját egyéni legjobb eredményeiket is sikerült megjavítaniuk az úszóinknak, ráadásul a fiúk váltóversenyében is ott voltunk a döntőben, vegyesúszsban és gyorsúszásban is a nyolcadik helyen zártuk a finálét”–értékelte a szereplést Illés Zsolt edző. A Körös SK váltójának tagjai Szilágyi Szabolcs, Raul Benţe, Adrian Bejuşca és Mihnea Dăscălescu voltak.

Illes Zsolt uszoi Bakoban