Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dobogón zártak a váradi Körös SK úszói

Remekül teljesítettek a Nagyváradi Körös SK úszói az országos bajnokság Váradon megtartott területi selejtezőjén.

A Körös SK csapatának tagjai és az edzők

A Körös SK csapatának tagjai és az edzők

A váradi Ioan Alexandrescu Uszodában megtartott erőfelmérőn az erdélyi klubok úszói álltak rajtkőre, köztük Illés Zsolt és Georgeta Schier edzők 12 tanítványa, két korosztályban. Mihnea Dăscălescu, Szilágyi Szabolcs, Szentpéteri Márk, Raul Benţe, Adrian Bejuşca, Papp Zselyke és Alföldi Boglárka a 12 évesek között, Huszár Ingrid, Sucigan Brigitta, Pántya Franciszka és Kiss Boglárka a 13 évesek mezőnyében bizonyíthatott, míg Sebastian Buzlea a 14 évesek között állt rajthoz. A küldöttség 13 dobogós helyezéssel zárta a megmérettetést.

Huszár Ingrid első lett 100 méteren, mell- és gyorsúszásban, valamint pillangón, míg háton másodikként ért célba. Négyszáz méter háton harmadik lett a fiatal úszó. Mihnea Dăscălescu két első (100 m mellen és gyorson), két második (100 m pillangón és 200 m gyorson), valamint egy negyedik hellyel (100 m háton) zárt.

Sebastian Buzlea háromszor állt fel a dobogó legalsó fokára (100 m mellen és pillangón, valamint 400 m gyorson), emellett egy ötödik (100 m mell) és egy hetedik helyet (100 m hát) szerzett.

Papp Zselyke harmadik lett 100 m háton, hatodik pillangón, nyolcadik pedig gyorson ugyanazon a távon. Szilágyi Szabolcs a 100 m mellen zárt ötödikként a döntőben. Az elért eredmények alapján a Körös SK harmadik lett a csapatok rangsorában. A döntőre szintén Váradon kerül majd sor július közepén. „Szeretnénk minél több érmet szerezni a fináléban, ahol Huszár Ingrid és Mihnea Dăscălescu több számban is favoritnak számít”. – értékelte a szereplést Illés Zsolt edző.