Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dobogón zártak a Román Kupában

Brassóban tartották meg idén a Koreai Harcművészetek Román Kupáját, amelyen a Nagyváradi King Do Lions SK tagjai is részt vettek.

A váradi küldöttség tagjai

A váradi küldöttség tagjai

A kupadöntőre másodszor került sor a Koreai Harcművészetek Romániai Szövetségének megalakulása óta. Idén 270 sportoló vett részt a megmérettetésen 17 klub képviseletében. A gyermekek mellett kadét, ifjúsági és felnőtt korosztályú sportolók is próbára tették rátermettségüket az ITF és WTF szabályokat egyaránt alkalmazó megmérettetésen. A kupadöntő igazgatója a váradi Tulkos Rómeó volt, a King Do SK alapítója és volt elnöke, aki jelenleg a Koreai Harcművészetek Romániai Szövetségének alelnöki posztját tölti be.

A váradi klub 23 éremmel zárt (14 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérem) ennek köszönhetően a csapatversenyben is első helyet szerzett a King Do. A dobogó legmagasabb fokára állt fel a gyermekek között Răzvan Cotuţ (speciális tehnika és harc), Alessia Popa (gyermek tull), Mihuţa Karina-(harc) és Patrick Irimuş (harc), míg a juniorok között Denisa Cotuţ (tull, speciaális tehnika és harc), Larisa Stoia (harc), Antoniu Irimuş, David Sferle (harc és speciális tehnika) és Nicolae Paşcu (junior tull és harc) volt a legjobb. Ezüstéremmel zárt Răzvan Cotuţ, Nicolae Paşcu, Szabó Sergiu (felnőtt tull és harc), míg Antoniu Irimuş (junior harc), David Sferle (junior tull), Andrei Suciu (junior tull és harc) és Mihuţa Karina (gyermek tull) a dobogó harmadik fokára állt fel.

A csapatversenyben a 91 pontot szerző King Do Lions SK zárt az élen, toronymagasan megelőzve a temesvári (60 p.) és a dési (55) együttest.

„Büszke vagyok az elért eredményekre és a sportolókra is. A 11 fős küldöttség remekül szerepelt, ismét élen zártuk a csapatrangsort. Köszönettel tartozunk mesterünknek, Tulkos Rómeónak, aki maga vezette a felkészülést” – értékelte a szereplést Andreea Ganea, a váradi klub elnöke, aki reméli, hogy a Marosvásárhelyen sorra kerülő országos bajnokságon is hasonlóan jól teljesít majd csapata.