Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Díszpolgáravatás, koncertek, előadások

Hétvégén zajlott le a XIII. alkalommal megrendezett Hegyközpályi Községi Napok. Az idei annyiban tért el az eddig megszokottaktól, hogy a megnyitó keretén belül díszpolgáravatásra és kiválósági oklevél átadásra is sor került. A XIII. Hegyközpályi Községi Napokat Szebeni Sándor polgármester és Cseke Attila szenátor nyitották meg beszédükkel.

Bescucă Marin, Fodor Zsuzsanna és Szebeni József

Bescucă Marin, Fodor Zsuzsanna és Szebeni József

 

Díszpolgáravatás

Még a hivatalos megnyitó előtt két díszpolgárt avattak a községben, valamint egy kiválósági oklevelet adtak át a hegyközpályi kultúrotthonban. Somogyi Lajos, RMDSZ körzeti elnöke kezdte meg a ceremóniát, aki elmondta, hogy ez az első díszpolgáravató a közösség életében. Őt követte Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy különösen fontos a jelennel foglalkozni, és azzal, hogy figyeljünk a közösségre, amelyben élünk.

A díjátadó keretében a két díszpolgári címet Bescucă Marin költő, író, valamint Szebeni József hegyközszáldobágyi tanácsos kapták. Előbbinek azért ítélték oda ezt a megtisztelő díjat, mert versei egy részét Hegyközszáldobágyról írta. Utóbbi azért tudhatja magáénak a díszpolgári címet, mert időt és energiát nem sajnálva harcolt a földek visszaítéléséért és az utak kialakításáért.

A kiválósági oklevelet Fodor Zsuzsannának ítélték oda, aki a szoborparkot alakítja, gondozza. Ő csapatával együtt (akikkel közösen szépítgetik a parkot: Csíki Irma, Csiszár Gabriela, Kovács Márta, Torda Katalin, Vajna Gyöngyi, Lenti Márta) vette át a díjat.

Az díjazottak mind a Hegyköz büszke lakói és felelősségteljes polgárai.

Magyar néptánc az iskolások előadásában

Magyar néptánc az iskolások előadásában

 

Műsorokkal kedveskedtek a legkisebbek

Egy falunap nemcsak koncertekből és finom bográcsosból áll, hanem az ott élőkről szól. Idén a XIII. Hegyközpályi Községi Napok színpadát elsőként a hegyközi falvak legkisebbjei vették birtokba. A hegyközszáldobágyi és hegyközújlaki óvodások és kisiskolások táncos-zenés műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

Népdal előadás

Népdal előadás

Elsőként a hegyközszáldogyi óvodások álltak színpadra Sánta Salomé vezetésével, majd őket követték az iskolások, akiket Deák-Szebeni Gyöngyi tanítónő készített fel.

A nagyérdeműt a hegyközújlaki apróságok főleg táncos előadásokkal szórakoztatták, őket Almazsán Mónika és Imre Babuka óvónők és Halász Ildikó tanítónő készítette fel.

Hegyközszáldobágyi iskolások műsora

Hegyközszáldobágyi iskolások műsora

 

Kupát adtak a focistacsemetéknek

A hegyközpályi napok a sportkedvelőknek is nyújtott érdekességeket, szombaton délután barátságos futballmérkőzést tekinthettek meg azok, akik ellátogattak a sportpályára. A mérkőzés után díjkiosztóra is sor került, ahol Gurbai Béla edző és csapata vehette át a kupát kiemelkedő teljesítményéért.

A 2016-os helyhatósági választások óta Hegyközpályiban ingyenes focioktatást biztosítanak a környező falvakból származó tehetséges gyerekeknek, akik sportteljesítményük eredményeként vehették át Somogyi Lajos képviselőtől a kupát és az elismerő oklevelet.

A kupanyertes csapat és edzőjük

A kupanyertes csapat és edzőjük

 

Koncertek és táncbemutatók

A hétvégén a zene és a tánc kedvelői is kedvükre válogathattak a programok közül, ugyanis több olyan közismert fellépő állt színpadra, akik közül mindenki megtalálhatta a kedvencét. Fellépett a Tini Dance Center Oláh Katalin vezetésével, akik egy nagyszabású táncbemutatóval kedveskedtek a részvevőknek.

A kis táncosok után a színpadot átvették a zenészek, először Willy de la Oradea şi Gipsy Style román népzenei formáció adta elő dalait. Ezt követően az operett rajongói lelhették kedvüket a Hacaccáré, vagyis Molnár Júlia és Meleg Attila előadásában.

Kerozin koncerten

Kerozin koncerten

Az est két főbb fellépője a Kerozin és a Jó Laci Betyár voltak, akik hatalmas bulihangulatot varázsoltak a hegyközpályi sportpályára.

A Jó Laci Betyár

A Jó Laci Betyár

Először a Krozin robbant be a színpadra egy Bon Jovi-feldolgozással, majd a kilencvenes évek nagy slágerei csendültek fel. Többek között olyan slágereket hallhattak a jelenlévők, mint a Halál a májra vagy a Bonnie és Clyde. A rock után a színpadot a magyar mulatós zene egyik nagy alakja, a Jó Laci Betyár vette át, aki egy igazi mulatós bulit csapott.

A koncertek végeztével sem ért véget a szórakozás, ugyanis szabadtéri diszkóban bulizhattak Dj Lewis és Mc Lajcsák társaságában azok, akik még nem fáradtak el a koncertek során.

Vincze-Nagy Anikó