Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Diplomamunkák a kifutón

A Nagyváradi Egyetem divattervezői képzésén részt vevő hallgatók ruhakollekcióit mutatták be pénteken a Lotus Center bevásárlóközpontban a IV. Fashion Gate-gála keretében. Az esemény az Amalia Fashion Models modellügynökség társszervezésében zajlott. Míg az egyetemi hallgatók az elméleti és gyakorlati képzés során létrehozott kreációikat mutatták be, addig a frissen végzettek a diplomamunkájukat vagy épp első önálló kollekcióikat vitték a kifutóra.

diplomamunkak 2

A divatbemutató résztvevői megtekinthették többek közt az elsőéves Major Zsuzsa, Lőrincz Ingrid, Catai Denisa, Ambro Camelia, Silaghi Denisa, Milaş Diana, Păcurar Loredana és Barna Rut által szignált Geometria elnevezésű kollekciót, amelyet Amalia Judea vezetőtanár irányításával készítettek el. A másodéves Coita Adrienne, Pantea Daniel, Ionescu Ioana, Popa Roxana és Madar Roxana a rovarok világa által ihletett kollekciót mutattak be Alice Condurache elsőéves képzőművészeti szakos hallgató segítségével, valamint Mihaela Tătulescu, Judea Amalia és Olimpia Urdea tanárok felkészítésében.

Az est egyik legérdekesebb ruhagyűjteménye a Marina Lup, Dana Mihuţiu, Gina Doiciar, Coita Adrienne, Pantea Daniel, Ionescu Ioana, Madar Roxana valamint Roxanne Popovici első és másodéves hallgatók együttműködésével létrejött kísérleti kollekció volt, amelyben főszerepet kaptak a cipzárak. A kollekció egyébként 2016-ban elnyerte a piteşti-i Ősz színei divatfesztivál kreatív díját is.

Az egyetemisták mellett három frissen végzett divattervező is bemutatta munkáit: Crsitina Borha a Romantic Goth, Oana Hăbăşescu a Genevičve, Diana Elena Moţ pedig a VOID című önálló kollekciójával jelentkezett.

Sz. G. T.