Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dióverő Szíp Napok Érmihályfalván

Mihályfalván idén is lesz őszi fesztivál, melynek keretében ezúttal is, mint eddig minden esztendőben, inkább a hagyományok ápolására, őrzésére fektetnek nagyobb hangsúlyt a szervezők. Az október 5-én és 6-án megrendezésre kerülő fesztivál programja a következőképpen alakul. Szombaton 9 órakor Kempo-versenyt szervez az Aladin Hero Team a sportcsarnokban. 10 órakor a Gödör Rendezvényháznál kerül sor a fesztivál hivatalos megnyitójára. Ezt követi ugyanott a II. Érmelléki méhésztalálkozó, illetve az őstermelők terménybemutatója is amelynek a városi piac területe ad helyet. Közben siligót vagy más néven lepcsánkát sütnek majd a Részek Viadalán részt vett csapatok asszonyai, illetve a Szépkor Egyesület tagjai. Közben 11 órától a város hét negyedében nagypapák és unokák diófákat ültetnek. 11.30-kor reneszánsz zene szól a köröstárkányi és érmihályfalvi gyerekek előadásában. Helyszín a rendezvényház.

Vendégfogadás a tavalyi Dióverő Szíp Napokon

Vendégfogadás a tavalyi Dióverő Szíp Napokon

13 órakor Kovács Rozália Utak a múltba című könyvének bemutatására kerül sor, majd 13.30-kor Sütő Éva Érmellék, szerelmem című históriás kötetét mutatják be. Minkét könyvbemutató helyszíne a Máté Imre Városi Könyvtár. 14 órakor szépkorú házaspárok köszöntésére kerül sor a házasságkötő teremben. Szintén 14 órakor szüreti bálba hívogatók indulnak a Gödör Rendezvényháztól, mely bálra 19 órától kerül sor. A talpalávalóról Koczkás Zsolt gondoskodik. Közreműködik a Nyíló Akác néptánccsoport és a Bartók Béla Citerazenekar. Belépő fejenként 10 lej.

Vasárnap 10 órakor kézilabda bajnokságot szerveznek a sportcsarnokban. 11 órakor a művelődési ház kézműves foglalkozásra hívja a gyermekeket. Ugyanott bábszínház is lesz az MM Pódium előadásában, Pomádé király új ruhája címmel. 15 órától Bíró Károlynak, az Érmellék 2009 Fotóklub elnökének és Molnár Zoltán mihályfalvi festőnek a kiállítását lehet megtekinteni a helyi zsinagógában, mely épület most először ad helyet ilyen jellegű rendezvénynek. 18 órakor a római katolikus templomban ökumenikus gyászmisét tartanak az aradi vértanúk emlékére. Közreműködik a GGG Irodalmi Stúdió és a Jubilate Deo kórus. 20 órától Szó-Zene-Tánc címmel Thurzó Zoltán zongoraművész, a Móka színjátszó csoport és a Nyíló Akác néptánccsoport közös műsorát láthatja a közönség.