Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Diótörő és egérkirály

Csütörtökön és pénteken egyaránt 19 órától mutatják be a Szigligeti Színházban a Színház az iskolában, iskola a színházban program keretében megvalósult Diótörő és egérkirály című musicalt.

Hat nagyváradi iskola, az Ady Endre Líceum, a  Szent László Római Katolikus Gimnázium, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Szacsvay Imre Általános Iskola és a Művészeti Líceum diákjai lépnek színpadra az előadásban, mondta Szőke Kavinszki András, a Lilliput Társulat vezetője. A fiatalok mellett az egyik szereposztásban Peller Károly, a budapesti operettszínház művésze játssza a címszerepet, valamint Daróczi István, Hanyecz-Debelka Róbert, Csepei Róbert lés Oláh Anikó is színpadra lépnek majd. Mindenképpen köszönet illeti azt, aki ekkora munkát vállal, mondta a társulatvezető, aki hozzátette: mindenképpen folyatják a programot.

Wagner Áron, Viezer Balázs és Peller Károly

Wagner Áron, Viezer Balázs és Peller Károly

Czviker Katalin, a Szigligeti színház menedzserigazgatója elmondta, hogy három éve  a kulturális minisztérium támogatásával folyik a program. Azt is hozzátette: a december 22-i előadást idén s karitatív céllal tartják, gyermekotthonokból fogadnak csoportokat, illetve megkeresik a  történelmi egyházakat is, és az azok nyilvántartásukban szereplő hátrányos helyzetű gyermekeknek  is ingyen ajánlják fel az előadás megtekintését. A menedzserigazgató azt is elmondta: nyilvános kérik a  család típusú házak vezetőik, hogy éljenek a lehetőséggel, a jelentkezők Derzsi Pálma művészeti titkárt keresheti a 0721/944-188-as telefonszámon.

Cvikker Katalin, Tóth Tünde, Baczó Tünde és Szőke Kavinszki András

Cvikker Katalin, Tóth Tünde, Baczó Tünde és Szőke Kavinszki András

A gyermekszereplők lelkesedését hangsúlyozta Tóth Tünde színművész, az előadás rendezője, és Baczó Tünde koreográfus is, mindketten hangsúlyozták, mekkora élmény volt a fiatalokkal dolgozni.

Az előadás diákszereplői közül Wagner Áron és Viezer Balázs volt jelen a sajtótájékoztatón Peller Károllyal egyetemben. Mind a fiatalok, mind az operettszínház művésze elmondta, mennyire jó volt a közös munka, a lelkesedés, a jó hangulat érezhető volt a sajtótájékoztatón is.