Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Diószeg legyőzte Szalontát

Felkészülési mérkőzést játszott szerda délután a Nagyszalontai Olimpia és a Bihardiószegi SK. A hajdúvárosban, műfüves pályán megrendezett találkozón, a megyei másodosztály első csoportjának második helyén álló vendégcsapat, amely igencsak megerősödött a téli szünetben, egyenrangú ellenfele volt az első osztály ötödik helyén álló Olimpiának. Utóbbi edzője, Halász László több ifistának is bizalmat szavazott.

A jó iramú, küzdelmes meccsen a vendégek kezdték a gólgyártás, Emil Popa révén (22.), majd ugyancsak ő duplázott (63.) büntetőből, s bár a hazaiak mindkét alkalommal egyenlítettek, végül Gabriel Costea találata (83.) döntötte el a találkozó sorsát. A diószegiek 3–2-re győztek, a sikerben nagy szerepe volt kapusuknak, Sabău Péternek (képünkön), aki remek napot fogott ki, s bár két gólt kapott, további

Víg Zoltán, a vendégek edzője a következő összeállítású csapatot küldte pályára: Sabău – F. Ciorba, F. Marc, Karácsony, Szűcs – Hodişan, Lolo, Oniţa, A. Maghiar – E. Popa, G. Costea. Játszott még: Man – M. Vaida, Iambor, Hegedűs, Selegian és Madar. Nem lépett pályára: Gheţe, Filimon és Gadó.

Sabău bravúrjai is hozzájárultak a diószegiek sikeréhez

Sabău bravúrjai is hozzájárultak a diószegiek sikeréhez

„Mivel a felkészülés elején járunk, nem az eredményre helyezzük a hangsúlyt. Jó volt viszont látni, a játékosok elszántságát, küzdeni akarását, amely meghozta a sikert. Erős kerettel rendelkezünk, s bár van még min javítani, úgy vélem, teljesíteni tudjuk a célkitűzést, a magasabb osztályba jutást. Mint ez a meccs is bizonyította, fel tudjuk venni a versenyt a megyei első osztályban szereplő gárdákkal” – értékelte a találkozót Víg Zoltán, a diószegi csapat edzője. Holnap, 17.30 órától ismét negyedik ligás ellenféllel találja szembe magát a Diószegi SK, amely a Rhédey-kertben található műfüves pályán méri össze erejét a Harangmezői FC-vel.

Emil Popa

Emil Popa

A Mihályfalvi Unirea Debrecenben játszott a helybéli DEAC ellen, s 3–1-re bizonyult jobbnak ellenfelénél. Dumiter kétszer, Gábor pedig egyszer volt eredményes. Szabó Zoltán edző a következő összeállítású csapatot küldte pályára: Perényi – Crişan R. (78., Crăciun), Csiri, Horváth, Fórián, Gábor, Gyula (46., Cl. Crişan), Fele (60., Kiss S.), Vadkerti (46., Péter), Keresztúri, Dumiter. Az Unirea holnap 11 órától Hegyközpályiban játszik a helybéli KSK-val.

Mint arról már tegnap beszámoltunk, a negyedik liga éllovasa, a Nagyváradi Luceafărul 1–0-ra legyőzte a harmadosztályban szereplő Fugyivásárhelyi SK-t. Muzsnay Zsolt és Kiss Sándor, a Luceafărul edzői a következő összeállítású csapatot küldték pályára: Goia – Tătar, Mădălin Popa, Paşca, Jude – Balea, Balla, Sfârlea, Floruţ – Agiurgioaiei, Modan. Játszott még: Mihele, Tătăran – Ghilea, Cornea, Nichita, Teşedan. Kovács Rudolf, a vásárhelyi csapat szakvezetője a következő játékosoknak szavazott bizalmat: Hava – Turcan, Pintea, Lavrincsik, Hering – Costea, Magda, Lascu, Hosu – Trip, Ov. Popa. Játszott még: Deac – Sorin Ban, Sergiu Ban, Moise, Petricău, Mălaiu, Marian Pop, Selejean.

A Nagyváradi Bihar FC szerda délután 4–0-ra verte az Arad megyei negyedik ligában szereplő Pécskai Progresult. A gólokat Dobrescu (3.), Fl. Pop (20.), Luduşan (67.) és Cr. Andor (77.) lőtték. A Bihar FC összeállítása: Sălăjan – Mihuţ, Letan, Pascariu, Lőrincz – Ţoca, Cuc – Fl. Pop, Cigan, I. Ban – Dobrescu. Játszott még: Fildan – Letan, Fl. Lazăr, Bactăr, Zanardini – Ember, Sorian – Luduşan, Mune, Cr. Andor –Lukács Zs. Holnap az Aradi UTA Öreg Hölgy vendégeként lép pályára Călin Cheregi és Lucian Ciocan edzők csapata. A meccset Világoson játsszák.