Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dillon Váradon folytatja

Alapembert sikerült megtartania a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapatának. A legutóbbi idényben ezüstérmes és kupadöntőt játszó gárda megegyezett az ausztrál Daniel Dillonal, aki egy évre szerződést hosszabbított a VSK-val.

Dillon

A szurkolók nagy örömére Daniel Dillon újabb egy évet lesz a VSK játékosa

A 28 éves játékos eddig 95 mérkőzést játszott a VSK mezében, s az utóbbi két idényben a csapat egyik húzóembere volt. A 2013–2014-es idényben ő volt a váradi csapat legeredményesebb tagja, összesen 499 pontot dobott a bajnoki, a Román Kupa, illetve az Eurochallenge Kupa-találkozókon.

Már érkezésekor, 2012-ben alapembernek számított Cristian Achim együttesében, s rövid idő múlva a nézők szívébe is belopta magát a fürge ausztrál. Az eddigi csapatkapitány, William Franklin távozása után (az amerikai légiós a lengyel élvonalban folytatja pályafutását) Dillon valószínűleg átveszi majd a kapitányi karszalagot is. Eddig a montenegrói Vujadin Szubotics, a szerb Radovan Markovics, valamint két román játékos, Daniel Popescu és Rareş Paşca hosszabbított a VSK-val, míg a horvát Ante Krapics és a román válogatott Adrian Guţoaia a bajnoki címvédő Ploiesti-i Asesoft gárdájától érkezett Váradra. Eddigi információink szerint az új idényben csupán 13 csapat indul majd a román élvonalban, miután a Konstancai Farul, a Chiajnai Concordia és az újonc Bukarestii Ştiinţa anyagi gondok miatt lemondta részvételét.