Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Díjnyertes képek a váradi várban

Ismét egy színvonalas fotókiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a nagyváradi vár Tóth István Fotómúzeum kiállítótermében. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) határon túli régió fotóklubjainak képeiből álló kiállítást vasárnap délelőtt nyitotta meg Tóth István fotóművész, aki köszöntötte mind a közönséget, mind a kiállításon jelen lévő művészeket.

Thurzó Sándor József, Tóth István, Diana Iancu, Horváth Imre, Ramona Novicov

Thurzó Sándor József, Tóth István, Diana Iancu, Horváth Imre, Ramona Novicov

A kiállítást a magyar fotóművészet napjának (augusztus 29.) alkalmából rendezték meg. A bemutatott fényképek között van székelyföldi művész alkotása, de vannak szerb és szlovák művek is. A tárlaton szereplő fotóklubok egyébként egy versenyen is részt vettek, amelyet a MAFOSZ szervezett. A nagyváradi Euro Foto Art nemzetközi fotóklub negyedik lett a versenyen, az első helyen végzett a marosvásárhelyi Marx József fotóklub, amely arany plakettben részesült.

A kiállítást Horváth Imre, a MAFOSZ elnöke nyitotta meg, megköszönve a lehetőséget, hogy kiállíthatták itt a képeiket.  Diana Iancu muzeológus is intézett néhány szót a jelenlévőkhöz, üdvözölve őket, és megköszönte azt, hogy ellátogattak erre a jeles eseményre. A képeket Ramona Novicov műkritikus mutatta be a nagyérdeműnek. A kiállítás hangulatát Thurzó Sándor József brácsaművész  előadása emelte.

Vincze-Nagy Anikó