Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Díjazták a legtöbbet olvasó gyerekeket

A III–VIII. osztályosoknak szóló, 2014-es évi olvasómaraton díjkiosztóját tartották meg nemrég a Gheorghe Şincai megyei könyvtárban. A rendezvény keretében öt gyermeket kiáltottak ki az olvasás királyainak illetve királynőinek.

A megyei könyvtárban 2007 óta bíztatják az iskolásokat arra, hogy iratkozzanak be az olvasómaratonra. A verseny két korkategóriában zajlik: III–IV., illetve V–VIII. osztályosok közt. A résztvevő fiatalok a beiratkozáskor kapnak egy az iskolai házi-olvasmányoktól eltérő listát az elolvasandó könyvekről, majd amikor visszaviszik a könyvtárba a köteteket, ellenőrző kérdésekre kell hogy válaszoljanak. Év végén azokat díjazzák, akik a legtöbb könyvet olvasták el a listáról, ugyanakkor az ellenőrző kérdésekre is helyesen válaszoltak. A díjazottak idén a nekik kijáró királyi, illetve királynői cím mellett elismerő okleveleket, jutalomkönyveket és édességeket kaptak.

dijaztak

A III–IV. osztályosok közül Ralph Bereanu (Iosif Vulcan Főgimnázium) és Nicolas Pendea (Gojdu Főg.) vitték a pálmát, míg az V–VIII-os korosztályból Sarah Eleonor Cioară (Emanuel Teol. Líc.), Czegle Rebeka (Biharszentandrási Ált. Isk.) és Dan Mihai Octavian (Ghibu Líc.) vitték a pálmát. A díjkiosztó ünnepséget a Sportiskola leánynövendékeinek ritmikus gimnasztika produkciói tarkították, akiket Preoteasa Edit tanárnő készített fel.

Sz. G. T.