Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Díjazták a legjobb fotókat

Kiosztották szerdán a Szent László városa az én városom című fotópályázat díjait. A pályázatra érkezett képekből álló kiállítást jó időben vasárnapig láthatják az érdeklődők a nagyváradi Fő utcán, az R&R könyvszalon előtt.

Schönberg Adrienn átveszi díját

Schönberg Adrienn átveszi díját

A közönségszavazáson legjobb eredményt elért „legszebb fényképet” Nagyváradról Kócza Erika készítette, a Nagyvárad legjobb amatőr fotósa pedig Schönberg Adrienn lett, ők a megnyitó végén Pető Dalmától, a pályázat ötletgazdájától, és Ovi D. Pop fotóművésztől vehették át nyereményüket (ezt a Bihar Megyei Tanács és az Ovi. D. Pop. Egyesület biztosította), de minden pályázónak késztettek emléklapot, amit a megnyitón megjelenteknek át is adtak. A pályázatra egyébként 24-en jelentkeztek, ők 56 fotót küldtek be.

A XXVI. Festum Varadinum keretében megtartott, díjazással egybekötött kiállítás-megnyitón elsőként Huszár István városi tanácsos, az RMDSZ nagyváradi szerveztének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a szándék az, hogy a fényképek az utókornak megmaradjanak, és megmutassák, milyen volt 2017-ben Nagyvárad.

 Ovi D. Pop, Pető Dalma és Kócza Erika

Ovi D. Pop, Pető Dalma és Kócza Erika

Pető Dalma, a fotópályázat főszervezője elmondta, hogy a pályázattal elérték céljukat, hiszen a nagyváradi magyarok nemcsak a szemlélői, hanem aktív résztvevői lettek így a Festum Varadinumnak, hiszen nélkülük nem jött volna létre a Nagyvárad sokszínűségét bemutató tárlat, és ezért köszönetet érdemelnek. A modern kommunikáció eszközeit is használták, hiszen a pályázat on-line történt, a kiállítás az offline része annak, ami zajlott.

Ovi D. Pop elmondta, hogy akik most nem győztek, azok is nyertesek, mert szeretik városukat és megmutatják szépségeit. A nyertes képe emlékeztette egy saját, régebben készített fotójára is, mondta, és hozzátette, hogy buzdítja a fotósokat arra, hogy a következő pályázatokon is induljanak. Ő maga Varadinum 2017 címmel megszervezi saját pályázatát, melynek nemzetközi zsűrije egy görög, egy olasz és három romániai fotóművészből áll majd, erre is várja a fotósok jelentkezését.

Fried Noémi Lujza