Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Díjakat adtak át a tárlatnyitón

Szerdán koraeste nyitották meg a bihari és hajdú-bihari eurorégió fotósainak közös tárlatát, melynek keretében a bihari fotósok közül az első három helyezett, Constantin Dancoglu, Ciprian Baba-Filimon és Adela Lia Rusu át is vette díját.

dijakat

Csoportkép is készült a megnyitó után

A megnyitón Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület elnöke és Máthé András, a debreceni Fotóklub vezetője mondott beszédet, a képeket Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője méltatta. Tóth István beszélt többek között a közös tárlatok szervezéséről, melyet vélhetően a Debreceni Művelődési Központtal folytatnak majd, Máthé András pedig elmondta, hogy érdemes lenne átgondolni az eddigi koncepciót, és inkább kétévente jelentkezni tárlatokkal, a hangsúlyt pedig a tapasztalatcserére helyezni.

A sokféleség összhangzata jelenik meg a képekben, melyek visszatérő motívuma az intimitás, mondta többek között Szűcs László, aki azzal zárta beszédét, hogy a képek sokfélék, mint maga a régió. A tárlatnyitón közreműködtek a Varadinum Vonónégyes tagjai, a képek augusztus 19-éig láthatók munkanapokon 8–19 óra között.

F. N. L.