Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Dideregnek és háborognak a lakók

Sokak szerint a nagyváradi távfűtési rendszer vagy inkább rendszertelenség több kategóriában is benevezhetne a Rekordok Könyvébe, sehol a világon nincs ugyanis ennyi meghibásodás a hőszolgáltatással, mint itt az elmúlt időkben. A váradi hőerőmű minden ígérgetés ellenére sem tudta mai napig megfelelően beindítani és működtetni a távfűtést Nagyváradon. Az is vitathatatlan, ha csupán a sajtónak eljuttatott közleményeket nézzük át, hogy Várad az elmúlt hetekben a meghibásodások és csőtörések városává vált, így hol itt, hol ott, de van, amikor egész városnegyedekben leáll a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás.

dideregnek (1)

Mint olvasóinktól megtudtuk, hétfőn délelőtt az Iza utcában hűltek ki a fűtőtestek. A lakók panaszára a hőszolgáltató diszpécsere elmondta, az utcában levő egyik hőközpont mellett sérültek meg a fűtéscsövek, de iparkodnak kijavítani. Hétfő estére ki is javították. Legalábbis ideig-óráig, ugyanis kedd hajnalra, tehát mikor a leghidegebb volt kinn, ismét kihűltek a radiátorok. Újabb telefonálgatás, a diszpécserszolgálatot teljesítő személy (a lakók elmondása szerint) mérgesen rájuk is szólt, hogy miért panaszkodnak megint, hiszen hétfőn már kijavították a meghibásodást. „Hogy ennek ellenére ismét nem működik? Hát akkor majd ellenőrzik, miért is nem” – jött a flegma válasz, de azt már nem magyarázta meg a diszpécser, hogy vajon miért nem ellenőrizték, milyen munkát is végeztek a javítással megbízott szerelők.

Az Iza utca egyik tömbházában lakó polgárok mutatták meg nekünk azt a furcsának tűnő javítást, amit felfedeztek a 104-es hőközpont mellett. Itt a feltört, kiásott csöveket, legalábbis azok egy részét csak valami alumíniumlapszerűséggel takarták be, s ott hagyták a szabadban, azaz a hidegben.

dideregnek

– Miféle munka ez? – tette fel a költői kérdést egy nyugdíjas tanárember. – Nem csokoládék ezek a hatalmas csövek, hogy sztaniolba csomagolják őket! Ez nem szigetelés! Ha így hagyják éjszakára, persze, hogy lehűl.

– Mi lesz, ha beállnak a kemény fagyok? – vetette fel a jogos kérdést egy másik idős asszony. – Fizetjük a fűtést a kis nyugdíjunkból, s aztán ülünk a hideg lakásban. Miért nem lehet rendesen, tisztességesen megjavítani, ami elromlik? Ez a harmadik meghibásodás itt, mióta beindították a fűtést.

Többen arra volt kíváncsiak, vajon van-e joguk például a fogyasztóvédelmi hivatalban panaszt emelni, hiszen a távfűtés egy szolgáltatás, amiért az emberek fizetnek, de nem kapják meg azt, amiért kiadják a pénzüket.

Ezt a kérdést továbbítottuk a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezető munkatársához, Gianni Cătălin Burához. Mint megtudtuk, a távfűtéssel kapcsolatos panaszok bonyolultabbak, mivel a városnak vannak részei, ahol felszereltek fűtésórákat és vannak, ahol nem, ezért két különböző helyzetet áll elő, de lehet bejelentést tenni a fogyasztóvédőknél. A fogyasztóvédelmi felügyelő azt javasolta, hogy mindazok, akik elégedetlenek a távfűtés minőségével, először a szolgáltatónál, azaz a Termoficare Zrt.-nél tegyenek panaszt. Ha ennek ellenére sem oldódik meg a helyzet, akkor fordulhatnak a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez, akik jogosultak arra, hogy vizsgálatot indítsanak azzal kapcsolatban, hogy azt kapják-e a fűtési díjak befizetése után a polgárok, ami jár nekik.

Szőke Mária