Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Diákok építik a húsvéti házat

A jó idő beálltával a szegények lakhatási körülményének javítására szakosodott belényesi Habitat for Humanity szervezet is megkezdte építkezési akcióit. Az év első önkéntesei a belényesi Nicolae Bolcaş Pedagógiai Líceum diákjai voltak, akik az Iskola Másként-hét keretében a Habitat immár hagyományossá vált Húsvéti Ház elnevezésű projektjében segédkeztek, hogy házat építsenek egy szegény helybéli családnak.

diakok 1

„Az iskolában az elméleti tudás mellett szeretnénk emberségre és összefogásra tanítani a fiatalokat. Az ilyen akciók keretében megtapasztalhatják, hogy közösségben apró cselekedetekkel is nagy változásokat lehet elérni” – nyilatkozta Veronica Popa pedagógus.

A Húsvéti Ház programot 2000-ben indította el a Habitat, azzal a céllal, hogy évente legalább egy rászoruló családnak húzzanak fel házat a keresztény ünnep alatt. Azóta hagyománnyá vált, hogy az egyesület húsvét környékén mindig egy-egy csapat lelkes önkéntest hoz össze, hogy segítsenek egy nélkülözésben élő családon.

„Szerintem hozzám hasonlóan mindenkit eltöltött a segítségnyújtás öröme. Arról nem is beszélve, hogy munka közben egyszerű iskolatársakból barátokká váltunk a többiekkel. Nagyon jó élmény volt” – mondta Adela, a belényesi tanítóképző X. osztályos tanulója.

A húsvéti házak építése az elkövetkező hetekben újabb önkéntes csapatok bevonásával folytatódik majd. Legközelebb egy norvég diákcsoport fog Belényesben önkénteskedni.

Sz. G. T.