Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Diákok az iskolai erőszak ellen

Több mint háromszáz diák vett részt azon a versenyen, amelynek témája az iskolai erőszak megelőzése volt, és amelyet március 18–20 között, immár nyolcadik alkalommal szervezett meg a Bihar megyei rendőrség az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban. A megmérettetésen összesen 34 csapat vett részt Nagyváradról, Tenkéről, Biharrósáról, Rényből, Jádremetéről, Szombatságból, Biharhosszúaszóról, Tarjánból, Illyéről, Madarasról, Diófásról, Bályokról, Révről, Élesdről, Vársonkolyosról és Bihardobrosdról.

diakok

A verseny három részből állt. A résztvevő diákcsapatoknak előbb egy elméleti feladatsort kellett megoldaniuk, majd esszéket írtak Az én erőszak ellenes üzenetem címmel, a verseny végén pedig egy-egy témához illő színpadi jelenetet kellett kidolgozniuk, melyeket aztán elő is adtak iskolatársaiknak.

Az V–VIII. osztályosok mezőnyében a tenkei Nicolae Jiga Líceum csapata nyert, míg a nagyváradi Ortodox Líceum csapata II., a vársonkolyosi 1-es számú szakiskola csapata pedig III. lett. A IX–XII. osztályosok mezőnyében az Élesdi Technikum csapata diadalmaskodott, míg a tenkei csapat második, a vársonkolyosi csapat pedig harmadik lett. A versengés nyomán számos különdíjat is kiosztottak a legsikerültebb színpadi produkciók és a legjobb rejtvényfejtők részére.

Sz. G. T.