Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Diákok az alpolgármester mellett

Egy nap a városházán Nagyváradért – ez a neve annak az új, XI. osztályos diákoknak szóló programnak, amelynek keretében egy-egy diák eltölthet egy napot a váradi városházán Huszár István alpolgármester mellett. Az első alkalom március 16-án, hétfőn lesz, a részleteket az ötletgazda, Huszár István nagyváradi RMDSZ-es alpolgármester ismertette, Túros Dorottya társaságában, ő a program első résztvevője.

Túros Dorottya s Huszár István

Túros Dorottya s Huszár István

Hétfőnként, illetve húsvétkor és pünkösdkor keddenként tölthet egy napot 8 órától 15.30 óráig el a Ady Endre, a Mihai Eminescu, a Lorántffy Zsuzsanna a Szent László és Művészeti iskolák (a pedagógiai líceummal is egyeztetnek erről a lehetőségről) egy-egy diákja az alpolgármester mellett részt vehet a fogadóórákon, illetve betekintést nyerhet a műszaki, a gazdasági, a szociális és egészségügyi részlegek tevékenységébe, mondta Huszár István. Azt is hozzátette, a programban résztvevő diákokról az iskolák vezetősége a diáktanáccsal együtt dönt.

Kíváncsian várja a hétfőt saját bevallása szerint a csíkszeredai származású diáklány, aki elsőként tölt majd el egy napot az alpolgármester mellett a hivatalban. A filológia szakos Túros Dorottya elmondta, hogy a diáktanács aktív tagja, és a felsorolt tételek közül főként a szociális kérdések érdeklik.

Fried Noémi Lujza