Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Délutáni mese nagyszülőknek

Nagyszülők délutánját tartottak tegnap a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai az iskola I. emeleti dísztermében. A rendezvény rövid áhítattal kezdődött, igét hirdetett Szakács Zoltán iskolai lelkész Ézsaiás könyve 43. részének 10. verse alapján. Prédikációjában hangsúlyozta az Isten megtapasztalásának fontosságát, ehhez a folyamathoz a szülőnek, a nagyszülőnek egyaránt segíteni kell a gyermeket. Mint mondta, az esti meseolvasás is jó alkalom lehet erre, ezen a délutánon azonban a gyerekek mesélnek szüleiknek, nagyszüleiknek.

delutani mese 2

A rendezvény 13 fiatal mesejátékával folytatódott, akik színdarabot adtak elő Maurice Maeterlinck klasszikusának, a Kék madárnak részletei alapján. A darab elgondolkodtató kérdéseket vet fel, melynek végén egyszerű, de annál fontosabb következtetés vonható le: az ember úgy tud boldog lenni, ha körülötte mások is azok. Az iskola színjátszó köre egyébként minden évben fellép a kolozsvári Stage fesztiválon, idén a most eljátszott darabot adták elő. Az előadás után Tardi Aliz, Barabás Péter és Bretia Alexa furulyaszóval örvendeztették meg a nagyszülőket.

Részlet a Kék madár című darabból

Részlet a Kék madár című darabból

A délután Lőrincz Andrea előadásával zárult, aki bemutatta a Diakónia Keresztyén Alapítvány nagyváradi fiókszervezetének munkáját. Mint mondta, ők főleg házi gondozással foglalkoznak, a szervezethez lehet csatlakozni, megadott feltételek mellett felvételizni. A Nagyszülők délutánjára is azért mentek el, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, mert ahol lehet, ők segíteni akarnak. Lőrincz Andrea termékeket is hozott magával, van ugyanis egy védett szervezetük, ahol fogyatékossággal élőket alkalmaznak, így segítve őket keresethez jutni. Az előadás végén általuk készített táskákat, párnákat, tasakokat lehetett vásárolni.

A rendezvény beszélgetéssel, szeretetvendégséggel zárult.

Kiss Erzsébet Janka