Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

December 11-én ismét voksolhatunk

December 11-én lesznek a parlamenti választások, erről szerdai ülésén döntött a kormány – közölte az Agerpres hírügynökségre hivatkozva a Maszol.ro hírportál.

Dacian Cioloş augusztus 25-én azt nyilatkozta, hogy még ezen a héten kijelölik a szavazás napját. A kormány által figyelembe vett három lehetőség: november 27, december 4 illetve december 11.

december

A Mediafax korábban arról írt: a Cioloş-kabinet azért december 11-ét tartja alkalmasabbnak a választások megszervezésére, mert december 4-t megelőzően két munkaszüneti nap is lesz, november 30. és december elseje, emiatt pedig sokan pedig „minivakációra” mennek azon a héten.

Ugyanígy vélekedik az RMDSZ elnöke is, Kelemen Hunor arra számít, hogy a hosszú hétvége miatt december 4-én nagyon alacsony lenne a részvétel a szavazáson.

A szövetség elnöke ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években a választások időpontja fokozatosan kitolódott. „Ha így folytatjuk, 2020-ban december 24-én tartjuk a választásokat” – mondta, hozzátéve, hogy csak alkotmánymódosítással kerülhető el, hogy a szavazókat az ünnepek alatt hívják urnákhoz.