Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Debrecenben alapoznak a váradi kosárlabdázók

Sajtótájékoztató keretében ismertették tegnap a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapatának új terveit, illetve az együtteshez érkezett újoncokat is bemutatták. A célkitűzésekről Şerban Sere menedzser beszélt, hangsúlyozva, a tavalyi eredmény (bajnoki ezüstérem plusz kupadöntő) miatt magasabbra kellett tenni a mércét.

Basketball U20 European Championship Men DIV B Group D Slovak Republic vs Romania

Guţoaia 13 ponttal vette ki részét a szlovákok elleni sikerből

A váradi csapat sikerkovácsa, Cristian Achim edző újabb két évre meghosszabbította szerződését a VSK-val, amellyel 2013-ban bronzérmet, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a román élvonalban. A váradi együttes jelenleg Igor Ranisavjlev erőnléti edző irányításával készül a debreceni edzőtáborban. Ezt követően több felkészülési találkozón méri fel erejét a VSK, s a szurkolók számára örömteli, hogy a meccsek többségére hazai pályán kerül majd sor.

 

Barátságos meccsek

Az első ellenfél a Nyíregyházi Marso KK lesz (augusztus 28.), majd a temesvári Timba ellen játszik a VSK az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Szeptember 5–7. között az Antonio Alexe Emléktorna ötödik kiírására kerül sor Váradon, eddig két ellenfél ismert, ezek a Székesfehérvári Albacomp és a szlovák bajnok Pozsonyi Slován. Szeptemebr 12–14. között Székesfehérváron lép majd pályára a váradi együttes, amely 19.-én és 20.-án hazai pályán játszik, előbbi ellenfél még nem ismert, utóbbi a nyíregyházi csapat lesz.

Debrecenben 1

Debrecenben alapoz a férfi kosárlabdacsapat

 

Nyert a válogatott

A román férfi kosárlabda-válogatott, amelynek két VSK játékos, Adrian Guţoaia és Bogdan Ţibârnă is tagja, győzelemmel kezdett a 2015-ös Európa-bajnokság selejtezőjében. Marcel Ţenter együttese Szlovákiában győzött 82–69-re. Három perccel a meccs vége előtt kialudt a pezsinyovi sportcsarnok vilţg

A román csapat pontszerzői: T. Nicoară (20), V. Moldoveanu (18), Guţoaia (13), M. Paul (11), Mandache (4), Szijártó (2), Calotă (1), Jucan (2), Silvăşan (10). Játszott még: Ţibârnă, A. Tudor és C. Baciu.

A másik találkozón Lettország 62–50-re nyert Svédország vendégeként. A következő találkozón Svédország lesz a román csapat ellenfele. A mérkőzést szerdán órától Nagyszebenben játsszák. A magyar válogatott Portugáliában nyert 58–38-ra, holnap pedig Kecskeméten fogadja Grúzia csapatát. A csoport negyedik tagja a cseh válogatott.