Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Debrecen és Nagyvárad között építik a kapcsolatot

Debrecenben járt szerdán  Ilie Bolojan nagyváradi polgármester és  Huszár István alpolgármester, ahol Papp Lászlóval, a cívisváros polgármesterével és Papp Csaba tanácsnokkal találkoztak. A debrecenieket egyébként januárban várják majd Nagyvráadra.

Fotó: Hajdupress.hu

Fotó: Hajdupress.hu

Tárgyaltak arról, hogy szorosabbá teszik a két város együttműködését, gyakrabban találkoznak majd, tájékoztatta a Reggeli Újságot Huszár István alpolgármester. Felmerült annak az ötlete is, hogy a két város közösen hívjon le uniós támogatásokat, és arról is szó esett, hogy összehangolhatnák a két repülőtér útvonalait a jövőben.

Tárgyaltak a kulturális együttműködés szorosabbá fűzéséről is, és felmerült annak a lehetősége, hogy Debrecen és Nagyvárad közösen pályázzon a vízilabda Európa Bajnokság megszervezéséért. Erre különben volt már példa, akkor Horvátország nyerte el a rendezés jogát a bihari és a hajdú-bihari megyeszékhelyektől.

F. N. L.