Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Cukrászda hagyományos ízekkel

Hamarosan vége a böjti időszaknak, itt a húsvét, indul a lakodalmas szezon. Ennek apropóján kerestük fel a nagyváradi Mocca cukrászdát, hogy bemutassuk, ők milyen kínálattal várják vendégeiket, klienseiket.
Kacskaringós kisutcákon kanyarogva, az útmutató táblákat követve bukkanunk rá a nagyváradi Mocca cukrászdára, amely a Liszt Ferenc (Anatole France) utca 68. szám alatt található, párhuzamosan a Ghillányi (ma D. Cantemir) úttal. A családi süteményboltban Páll Zoltán tulajdonos és lánya, Páll Magdolna Edina, a fiatal üzletvezető fogad. Vanília- és csokoládéillat lengi be a helyiséget. Mint megtudjuk, a természetes alapanyagokból (még a diót sem helyettesítik diópótlóval, és a tojást sem tojásporral, mint sokan mások) összeállított süteményeket nemcsak árusítják, hanem ott helyben készítik el. Az üzletvezető is kiveszi a részét a munkából. Édesapja 45 évig dolgozott a közélelmezési vállalatnál, és minden tapasztalatát átadta lányának, aki immár 13 éve tevékenykedik cukrászként, illetve 8 éve vette át az önerőből felépített üzlet vezetését, amely 23 éve Mocca cukrászdaként működik. EU-s normákat igazoló oklevéllel (HCCP) is rendelkeznek. Céljuk a kliensekkel való személyes kapcsolatteremtés. Vásárlóikra odafigyelnek és ingyenes kóstolást is biztosítanak számukra. Célkitűzésük a régi ízek felelevenítése a természetes alapanyagok teljes körű használatával. Tehát a tej, vaj, zsír, kakaó, tojás alapanyagoknál maradnak. Teljes mértékben ellenzik a modern krémporok, ízfokozók használatát. Fő aktivitásuk a lakodalmasok kiszolgálása, illetve egyéb eseményekre, keresztelőkre vagy más családi, munkahelyi öszszejövetelekre szükség esetén tanácsot is adnak a sütemények kiválasztására, tárolására. Nagyobb rendelés esetén hűtőkocsijaikkal házhoz szállítják a süteményeket. Vidékre is szállítanak, sőt a környező megyékből is felkeresik őket. A sikerük abban rejlik, hogy nem nagyüzemmódban gyártják a süteményeket, hanem mindent frissen készítenek el. Ráadásul saját készítésű marcipánfigurák is rendelhetők náluk. A torták elkészítése pedig, ízvilág és forma szempontjából nem jelent számukra akadályt. Újdonság a kalocsai mintájú torta, amelyet Nagyváradon úttörő jelleggel ők készítettek el.
Az érdeklődők a www. cofetariamocca.ro honlapon nézhetik meg kínálataikat, illetve a 0744/771503-as telefonszámon kérhetnek bővebb információt.
Sükösd T. Krisztina

Cukraszda 2

Cukraszda 1