Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csütörtökön megnyílik a múzeum

A Körösvidéki Múzeum a múzeumok nemzetközi napja alkalmából három időszaki kiállítással nyitja meg ideiglenesen új székhelyét. A kiállítások május 18-ára tervezett megnyitóján nemzetközi szintű vendégek vesznek részt, az esemény pedig sajtónyilvánosságban, de zárt körben zajlik. A Gyapjúba szőtt világ, a Népművészeti motívumok a hagyományos népviseletben, illetve a Nagyváradi festők és szobrászok művei a Körösvidéki Múzeum gyűjteményéből című kiállításokat a nagyközönség május 20-ától, a Múzeumok Éjszakája programsorozattól kezdődően tekinthetik meg.

Fotó: Bihar Megyei Tanács

Fotó: Bihar Megyei Tanács

A holnapi programon jelen lesz Ionuţ Vulpescu, a román kormány kulturális minisztere, Monica Babuc, a Moldáv Köztársaság kulturális minisztere és Balog Zoltán, Magyarország emberi erőforrások minisztériumának tárcavezetője.

A rendezvényről lapunkban természetesen beszámolunk, és amint nyilvánosságra hozzák, közöljük majd a nyitva tartási rendet is.