Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csütörtökön állásbörze

A Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) október 20-án, csütörtökön állásbörzét szervez Nagyváradon a frissen végzett középiskolásoknak, szakiskolásoknak és egyetemistáknak. A részletekről Békési Csaba, az AJOFM Bihar megyei igazgatója tájékoztatott.

Archív fotó

Archív fotó

Békési hangsúlyozta, hogy az e hét csütörtökén tartandó állásbörze – amely 9–16 óra között zajlik majd a váradi Trade Centerben – nem kizárólag az iskola és egyetem padjaiból kikerült fiataloknak szól, erre bárki elmehet, például olyan személy is, akinek van állása, és csupán munkahelyet szeretne változtatni. A rendezvény országos szintű, tehát az említett időpontban Románia minden megyéjében megszervezik. Megyénkben tegnap délelőttig 73 cég jelezte a börzén való részvételi szándékát, és eddig valamivel több mint 1 300 munkahelyet kínálnak betöltésre. Ezeknek kb. 20 százaléka felsőfokú végzettségűeknek szól.

Újdonságnak számít, hogy a börze ideje alatt 14 órától egy egyórás műhelymunkát is tartanak majd az álláskeresőknek a Trade Center egyik első emeleti termében, ahol szakemberek tartanak előadást arról, hogyan lehet a képzettségüknek és elvárásaiknak megfelelő munkahelyet találni, miként viselkedjenek az állásinterjúkon stb. A részvétel ingyenes.

(sükösd)