Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csoportelsőként jutott tovább a magyar pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel veszített az Egyesült Államok legjobbjaival szemben a Világliga oroszországi nyolccsapatos szuperdöntőjének nyitónapján, ám végül csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe.

 

A cseljabinszki tornán két átalakult együttes szállt vízbe az A csoportban, amelynek tagja még Montenegró és Japán nemzeti gárdája. A meccset a háromszoros olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitány, Benedek Tibor legénysége kezdte jobban, amely Varga Dénes, Vámos Márton és Hárai Balázs góljaival elhúzott 3–1-re. A második negyedben viszont csak Szivós Márton talált be magyar részről, s az amerikaiak a nagyszünetig feljöttek 4–3-ra. A harmadik és a negyedik játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az amerikaiak átvették a vezetést, a 9–9-es végeredményt pedig a triplázó Varga állította be. Mivel a Világliga szabályainak megfelelően nem lehet döntetlen eredmény, így következtek a büntetődobások. Az ötméteres párbajban is sokáig “ikszre” álltak a felek, mígnem a hatodik párban Madaras hibázott, így összesítésben 15–14-re nyert, s két pontot szerzett az Egyesült Államok. Benedek Tibor kapitánykodása alatt először kapott ki a válogatott. A tengerentúliak tegnap drámai hajrában 13–12-re legyőzték a japánokat, míg a magyarok ötméteresekkel bizonyultak jobbnak Montenegrónál (18–17, a rendes játékidő végén 10–10 volt az eredmény), amely az első fordulóban szintén büntetőpárbajban maradt alul a japánokkal szemben (15–16). A magyarok ma a japánokkal játszanak.

A B csoport első fordulójában: Szerbia–Kína 13–5, Oroszország–Brazília 13–7, tegnap: Kína–Brazília 18–3, Oroszország–Szerbia14-11.

Csütörtökön Montenegró 9–4-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát, így a magyarok lehetőséget kapta rá, hogy Japán legyőzésével első helyen zárják a kvartettet és elkerüljék a rivális szerbeket a negyeddöntőben. Benedek Tibor együttese végül meggyőző játékkal 11–5-re (negyedenként: 3–0, 3–4, 2–1, 3–0) verte a szigetországiakat, így a mai negyeddöntőben a brazilokkal játszik. A B csoportban Szerbia zárt az élen, a további sorrendről a lapzártánk után lejátszott Kína–Oroszország meccs eredménye döntött. A negyeddöntőben a szerbek ellenfele Japán lesz.