Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Csodák márpedig vannak”

Hatvanöt év után valósulhatott meg az, hogy Margittán minden diák csak egy váltásban, délelőtt tanulhasson – önálló magyar iskolában.

Tegnap délben a Horváth János Elméleti Líceum udvara megtelt diákokkal, pedagógusokkal, szülőkkel és elöljárókkal. A több mint kétórás ünnepségen több, a diákok által előadott műsorszámot tekinthettek meg a jelenlevők. A felszólalók rendre a közös útirányról, az egymásba vetett hitről beszéltek. Rávilágítottak, hogy közös akarattal, közös célok kitűzésével csodákat lehet tenni. A vasárnap egy ilyen alkalom volt Margittán, hisz több mint egy fél évszázadot kellett várni arra, hogy a magyar diákok számára megszűnjön a délutáni oktatás. Az önálló magyar iskola új szárnyát mától birtokba is veszik a tanulók és a pedagógusok.

csodak

Pocsaly Zoltán polgármester felszólalásában arról is beszélt, hogy a két iskolaépület közötti területet meg kell szerezni a magyar iskolának. Az avatón beszédet mondott még Nagy Gabriella igazgatónő, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Cseke Attila és Szabó Ödön parlamenti képviselők.

A szalagátvágás után a történelmi magyar egyházak képviselői megáldották az épületet és az abban tevékenykedőket.

Demián Zsolt