Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Cserkésztábor volt Élesden

Első alkalommal szervezett cserkésztábort az RMDSZ élesdi szervezete Kajántó Pál elnök irányításával. A tábor egyaránt lehetőséget nyújtott a gyerekeknek a szórakozásra, a barátkozásra és a közösség megélésére.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A közel harminc gyerek a kísérőikkel együtt július 2-án, kedden délelőtt vonultak ki a Sólyomkővár közelében lévő erdei tisztásra, ahol érkezésük pillanatától kezdve három csapatba rendeződve húzták fel sátraikat: a lányok Csibe-csapata, valamint a fiúk Tigris- és  Farkas- csapata. Az első délutánon minden csoport megtervezte saját zászlaját, együttes erővel felépítették a közös sátrat és együtt röplabdázhattak vagy pancsolhattak a patakban. A fárasztó munkának megvolt a gyümölcse is: a gyerekek helyben faragott nyársakon, a tábortűz köré gyűlve együtt süthették meg a szalonnát, hisz a friss levegőn ez is sokkal finomabb, mint otthon. Este tíz óra után, mire igazán besötétedett, a népes társaság éjszakai portyára indult.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szerdán, a reggeli tornát és a reggelit követően, a gyerekek meglátogatták Sólyomkő várát, majd délután sor került különböző megmérettetésekre, mint például kincskeresésre, tejivó és kekszevő versenyre, kötélhúzásra, sátorállító vetélkedőre, mely során a csapatok összemérhették erejüket. Az utolsó versenyszám a zászlólopás volt, amely este 11-től reggel 7 óráig tartott; a csapatokon belül valakinek mindig őriznie kellett a lobogót, míg mások furfangjukról bizonyságot téve cselezték ki ellenfeleik éberségét. A reggeli összegzésen kiderült, hogy a Tigris csapat érte el a legnagyobb pontszámot, ők teljesítettek a legjobban. Az utolsó nap délelőttjén Törökmezőre indult portyázni a kompánia, majd az ebéd elfogyasztása után sor került a sátrak lebontására és a búcsúzásra is.

Elesdi cserkeszes beszamolo (1)

Köszönet illessen minden felnőttet, aki segített lebonyolítani a cserkésztábort vagy bármi módon hozzájárult ahhoz, hogy kellemes legyen az együtt töltött három nap. Reményeink szerint a tábort jövőre is megszervezzük, ahová minden gyermeket sok szeretettel várunk!

 Kajántó Beáta