Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Csempészett cigaretta, körözött autó

  • Ötszáz csomag zárjegy nélküli cigarettát találtak a a román határrendészek egy magyar állampolgánál az érmihályfalvi határátkelőnél. A kísérőiratok nélküli ukrajnai eredetű csempészárura április 1-jén reggel 7 óra körül J. Zsolt 43 éves magyar állampolgár személygépkocsijának csomagtartójában bukkantak rá. A gépkocsi vezetője azt állította, hogy egy szintén magyar állampolgárságú férfitól (akinek nem ismeri a személyazonosságát) kapta a két csomagot – melynek tartalmáról nem volt tudomása – azzal a céllal, hogy szállítsa át azokat Romániába. A kb. 7 500 lej értékű csempészárut elkobozták a határrendészek, az ügyben pedig nyomozást indítottak.
  • Egy Németországból kölcsönzött és időben vissza nem szolgáltatott Toyota Avensis gépkocsit foglaltak le április 2-án, szombaton hajnali fél 2 óra körül a borsi határátkelőnél a román határrendészek. A körözött járművel a Maros megyei 21 éves Ioan G. akart Magyarországra menni. Kiderült, hogy a kb. 20 ezer euró értékű autót március vége óta keresik Németországban. A sofőr azzal magyarázta az esetet, hogy az édesapja kölcsönözte a gépkocsit, de megbetegedett, és most ő vissza akarta vinni azt az autókölcsönzőnek. A járművet a határrendészek lefoglalták és eljárást indítottak autólopás gyanúja miatt.

csempeszett